Rauma hankkii veneväylilleen digitaaliviitat – Ylläpito helpottuu ja turvallisuus paranee

Väyläviittojen uusinta suunniteltu vuosille 2023–2025.

Talvi ja jäät ovat kova koettelemus väyläviitoille. Raumalla veneväylien viitat uusitaan digitaalisiksi. Uuden tekniikan ansiosta niiden sijaintia ja kuntoa voidaan valvoa etänä.

14.3. 18:05

Rauma

Kaupungin ylläpitämien veneväylien turvalaitteisiin hankitaan Raumalla uutta digitaalista teknologiaa.

Veneväylät varustetaan kaukovalvottavilla viitoilla, joiden ansiosta viittojen tarkka sijainti voidaan kontrolloida etänä ja huoltokäynnit rajata siirtyneiden tai rikkoutuneiden viittojen kunnostamiseen. Näin veneilyn turvallisuus myös paranee.

Älyviittajärjestelmällä voidaan hoitaa myös säädösten mukaiset vuosittaiset viranomaisilmoitukset viittojen tarkastuksesta ja niiden sijainneista.

Rauman kaupungin tekninen valiokunta hyväksyi digitaalisen veneväyläviittajärjestelmän hankinnan Arctia Oy:ltä. Kolmivuotisen sopimuksen ja uusien väyläviittojen asentamisen kertakustannukset ovat noin 140 000 euroa ilman arvonlisäveroa.

Lisäksi kaukovalvontaportaalin käytöstä, viittojen kaukovalvonnasta ja kunnon tarkastamisesta sekä väyläviittojen viranomaisilmoituksista kaupunki maksaa järjestelmän toimittajalle 5 000 euroa vuodessa.

Mahdolliset viittojen korjauksista ja takaisin siirroista aiheutuvat materiaali- ja huoltokustannukset veloitetaan erikseen.

Rauman kaupungin kunnallistekniikan johtaja Jaakko Aerila kertoo digitaalisen viittajärjestelmän asennusten alkavan tänä keväänä, kunhan hankintapäätös saa lainvoiman.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut