Satakunnan Osuuskauppa myymässä autoliiketoimintansa kasvuyritykselle – ”Autokaupan pitäminen vaatisi merkittäviä panostuksia”

AutoPalinin henkilöautomyynnin ja huoltopalveluiden toiminnot myydään.

AutoPalin toimii sekä Porissa että Raumalla. Kuvassa Porin Mikkolan liiketilat.

14.3. 9:11

Pori, Rauma

Satakunnan Osuuskauppa lopettaa henkilöautomyynnin ja huoltopalvelunsa, kun se myy AutoPalinin liiketoiminnan autoalan kasvuyhtiö Wetterille.

Liiketoiminnan arvioitu kauppahinta on noin 1,6 miljoonaa euroa. Kaupan täytäntöönpanon on tarkoitus tapahtua 30. kesäkuuta mennessä.

Satakunnan Osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Tuomi toteaa, että jatkossa autokaupassa näyttäisivät menestyvän suuremmat toimijat. AutoPalin yhtiönä pysyy yhä Osuuskaupan omistuksessa ja yhtiön Karla-huoltopisteet jatkavat toimintaansa.

”Strategisesti näimme niin, että autokaupan pitäminen olisi vaatinut merkittäviä panostuksia ja ehkä jopa toimialueen laajentamista.”, Tuomi kertoi.

Kaupan mukana aikanaan Wetterin palvelukseen siirtyy noin 70 työntekijää vanhoina työntekijöinä.

”Olemme siihen erittäin tyytyväisiä, että henkilökunta pääsee hyvään suomalaiseen yhtiöön. Ja myös siihen, että palvelut pysyvät Satakunnassa.”

Wetteri jatkaa Palinilta ostamiaan liiketoimintoja Satakunnan Osuuskaupan tiloissa vuokralaisena. Tuomen mukaan aivan kaikki nyt Palinin käytössä olevat tilat eivät tule Wetterin käyttöön, mutta autokauppa jatkuu kuitenkin tutuissa tiloissa.

Wetterin toimitusjohtaja ja suurin omistaja Aarne Simula luotsaa kasvuyritystä kohti tavoitetta, jossa Wetteri Auto Oy on Suomen suurin monimerkkiautotalo ja toimialan kannattavin yhtiö vuoteen 2025 mennessä.

Tässä tavoitteessa laajennus Satakuntaan on olennainen askel.

”Laajensimme hiljattain toiminta-aluettamme Itä-Suomessa ja samalla merkkiedustuksemme vahvistuivat. Tämän uuden kaupan myötä saamme vahvan tukijalan toimintamme laajentamiseen myös läntisessä Suomessa. Toteutuessaan liiketoimintakauppa tuo merkittäviä synergiaetuja. Odotan vuositasolla noin miljoonan euron tulosvaikutusta Wetterille”, Simula kertoo yhtiön tiedotteessa.

Kauppa on vielä ehdollinen muun muassa osapuolten päätöksille ja Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnälle.

Mikä?

Wetteri Auto Oy

Wetteri Auto Oy on perustettu vuonna 2003. Se on osa jo vuonna 1960 perustettua ja pörssilistattua Wetteri Oyj-konsernia.

Wetteri työllistää kaikkiaan noin 600 ihmistä. Yhtiön päätoimipaikka sijaitsee Oulussa.

Yhtiön toimitusjohtaja ja suurin omistaja on Aarne Simula.

Liikevaihto 2021: 267,77 miljoonaa euroa.

Tilikauden tulos 2021: 1,84 miljoonaa euroa.

Uutista päivitetty faktalla Wetteristä 14.3. kello 10.22.

Uutista päivitetty kauttaaltaan 14.3. kello 11.10.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut