Telakkayhtiö RMC:n muutosneuvottelut päätökseen – Henkilöstövähennys alle kymmeneen, laivatuotanto kahteen lohkoon

Toimitusjohtajan mukaan RMC:llä kaikki mahdollisuudet nousta kannattavaksi.

Toimitusjohtaja Mika Heiskanen luottaa RMC:n nousevan kahden tappiovuoden jälkeen kannattavaksi.

13.3. 16:35

Rauma

Telakkayhtiö Rauma Marine Constructions Oy (RMC) on saanut päätökseen yhteistoimintalain mukaiset muutosneuvottelut tuotantonsa ja organisaationsa uudelleen järjestelystä.

Henkilöstövähennykset jäävät neuvottelujen tuloksensa odotettua pienemmiksi. Yhtiön mukaan henkilöstövähennys jää alle kymmeneen ja kohdistuu toimihenkilöihin. Vähennykset toteutetaan eri menettelyin, mukaan lukien irtisanomiset ja eläköitymiset.

Telakkayhtiön palveluksessa on noin 210 työntekijää.

Neuvottelujen alkuvaiheessa oli arviona, että suunnitellut muutokset yhtiön toiminnassa johtaisivat enintään 20 toimihenkilön työsuhteen päättämiseen.

RMC kertoo tiedotteellaan, että muutosneuvotteluiden ja uudelleenjärjestelyn lopputuloksena yhtiössä on astunut voimaan uusi organisaatiorakenne.

RMC:n toiminta jaetaan kahteen selkeään liiketoiminnalliseen vastuualueeseen, jotka ovat viranomaisalukset ja kauppalaivat. Liiketoiminta-alueilla on tulosvastuu toteuttamistaan projekteista.

Uudistuksen myötä vastuut ja työnjako selkeytetään, kustannusten ja aikataulujen hallintaa parannetaan ja projektien resurssointia vahvistetaan.

Uudelleenjärjestelyn tarkoitus on vastata nykyisen, pääsääntöisesti tuotannollisen tilauskannan tarpeisiin ja taata, että sen toteuttamisessa onnistutaan parhaalla mahdollisella tavalla.

”Pari viimeistä vuotta ovat olleet vaikeita, ja siksi nämä käydyt neuvottelut olivat välttämättömät osana yhtiön laajempaa muutostarvetta. RMC:llä on kaikki mahdollisuudet nousta kannattavaksi ja työ sen eteen jatkuu”, RMC:n toimitusjohtaja Mika Heiskanen sanoo.

RMC:n viime vuosien toiminta on ollut tappiollista. Yhtiön tilauskanta on kuitenkin vahva, 1,2 miljardia euroa, ja tilaukset yltävät vuoteen 2028 asti.

Telakalla on tällä hetkellä työn alla neljä monitoimikorvettia käsittävä Laivue 2020 -tilaus Suomen merivoimille sekä kaksi Spirit of Tasmania -matkustaja-autolauttaa tasmanialaiselle TT-Line-yhtiölle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut