Porissa aletaan kouluttaa terveydenhoitajia

Diakin koulutus alkaa elokuussa. Opintoihin haetaan korkeakoulujen yhteishaussa maaliskuussa.

Kuvituskuva.

13.3. 8:27

Pori

Diakonia-ammattikorkeakoulu aloittaa Porissa terveydenhoitajien kouluttamisen Satakunnan tarpeisiin. Maakunnassa ei tällä hetkellä kouluteta lainkaan terveydenhoitajia. Koulutusta on toivottu työntekijöiden saatavuuden turvaamiseksi.

Terveydenhoitajatutkinto on kaksoistutkinto, jonka aikana opiskelija suorittaa sekä terveydenhoitajan että sairaanhoitajan ammattikorkeakoulututkinnot. Diak on kouluttanut terveydenhoitajia aiemmin jo Helsingin-kampuksellaan.

”Koulutus käynnistyy Porissa sujuvasti, sillä Diak on koko toimintansa ajan kouluttanut terveydenhoitajia Helsingissä. Meillä on opetussuunnitelma valmiina, ja toteutuksia kehitämme mielellämme yhteistyössä alueen työelämätoimijoiden kanssa, sanoo Diakin vararehtori, koulutusjohtaja Pirjo Hakala Diakin tiedotteessa.

Ensimmäiset terveydenhoitajaopiskelijat aloittavat Porin-kampuksella elokuussa 2023. Koulutukseen voi hakea korkeakoulujen yhteishaussa 15.–30.3.2023.

Koulutuksen käynnistämistä oli suunnittelemassa myös edustajia Satasairaalasta, Rauman perhekeskuksesta, Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymästä, Säkylän terveyspalveluista, Porin äitiys- ja lastenneuvolasta ja Rauman sosiaali- ja terveystoimesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut