KHO hylkäsi valituslupahakemuksen Säkylän korkean viranhaltijan irtisanomisasiassa

Turun hallinto-oikeuden viime syksynä tekemä päätös Säkylän talous- ja hallintojohtajan irtisanomiskiistasta jää voimaan.

Kuvituskuva.

12.3. 13:59

Säkylä

Turun hallinto-oikeuden viime syksynä tekemä päätös Säkylän talous- ja hallintojohtajan irtisanomiskiistasta jää voimaan, sillä korkein hallinto-oikeus (KHO) on hylännyt päätöksestä tehdyn valituslupahakemuksen.

Kiista koski Säkylän kunnanvaltuuston helmikuussa 2021 tekemää päätöstä lakkauttaa talous- ja hallintojohtajan virka ja irtisanoa virkaa hoitanut Aino-Liisa Jalonen. Talous- ja hallintojohtajan viran tehtävät jaettiin organisaatiouudistuksessa muulle henkilöstölle.

Lue lisää: Säkylä lakkauttaa talous- ja hallintojohtajan viran ja irtisanoo viranhaltijan

Jalonen katsoi, että irtisanominen oli perusteeton, eivätkä yt-neuvottelut olleet asianmukaiset, joten hän vei asian Turun hallinto-oikeuteen.

Hallinto-oikeus antoi viime syksynä ratkaisun, jonka mukaan irtisanominen ei ollut laiton. Virkasuhteen irtisanomisen perusteeksi ilmoitettuja tehtävä- ja virkajärjestelyjä ei toteutettu lainvastaisessa tarkoituksessa, vaan työnantajan toimenpiteiden syyt olivat todellisia ja toimenpiteet asianmukaisia.

Jalonen valitti päätöksestä KHO:lle, joka päätti 3. maaliskuuta, ettei se anna asiassa valituslupaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut