"Villipetokantaa on suojeltava, jotta hirvieläinten määrä pysyy edes jossain järjellisissä rajoissa" – Tätä mieltä satakuntalaisehdokkaat ovat susikysymyksestä

Kaikkien perussuomalaisten ehdokkaiden mukaan maakunnan susikantaa pitää vähentää.

Susia liikkuu Satakunnan alueella enemmän kuin vuosiin.

10.3. 6:00

Satakunta

Susihavaintojen ja susien aiheuttamien tuhojen määrä on viime aikoina kasvanut Satakunnassa. Siksi myös Satakunnan Kansan vaalikoneessa esitettiin ehdokkaille susikantaan liittyvä väite.

Yllätys ei ollut, että molempiin ääripäihin löytyi oma puolueensa. Vihreät ei vähentäisi susien määrää, tyystin toisin tekisivät perussuomalaiset. Muut puolueet asettuvat näiden kahden väliin, mutta kuitenkin valtapuolisesti vähentämisen kannalle.

Vihreiden ehdokkaista käytännössä jokainen on sitä mieltä, että susikanta pitää säilyttää ennallaan. Useampikin heistä muistuttaa lajin uhanalaisuudesta.

”Susien ympärillä pyörii liikaa pelottelua. Susi on erittäin uhanalainen eikä aiheuta ihmiselle suurta uhkaa, joten kannan systemaattiselle vähentämiselle en näe tarvetta”, Julia Liljegren (vihr.) kirjoittaa vastauksessaan.

Raumalta eduskuntaan vihreiden riveistä pyrkivä Juha-Pekka Vaarala nostaa perustelussaan esiin hirvieläinkannan.

”Satakunnan hirvieläinkanta on järkyttävän suuri. Villipetokantaa on suojeltava, jotta hirvieläinten määrä pysyy edes jossain järjellisissä rajoissa.”

Vielä vihreitäkin selkeämpiä kannoissaan ovat perussuomalaisten ehdokkaat. Heistä jokainen on täysin tai jonkin verran samaa mieltä väitteen kanssa. Yhtenevästi ehdokkaat myös muistuttavat siitä, että susia on alkanut näkyä liikaa pihapiireissä.

”Tästä aiheesta on tullut käytyä useita keskusteluja viranomaisten ja ministereiden kanssa. He ovat olleet samaa mieltä siitä, että sudet eivät kuulu pihoihin eikä susien saa antaa tappaa kotieläimiä”, toiselle perättäiselle eduskuntakaudelle pyrkivä kansanedustaja Jari Koskela kirjoittaa.

Suurista puolueista eniten hajaannusta esiintyy keskustan riveissä, joissa sekä toisaalta kannatetaan susikannan vähentämistä että pidetään nykyistä tilannetta vähintäänkin siedettävänä.

Keskustan kansanedustaja Eeva Kalli kertoo omakohtaisista kokemuksistaan.

”Susihavaintojen ja -vahinkojen määrä on Satakunnassa kasvanut merkittävästi viime vuosien aikana, tämän olen todennut myös omin ja lähipiirin silmin. Siksi susien määrää Satakunnassa pitäisi vähentää.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut