Tilapäinen valiokunta äänesti: Hyvinvointialueen hallitus ei nauti luottamusta

Christa Lahtoa ei voida erottaa hallituksesta ilman, että koko hallitus eroaa.

9.3. 16:52

Satakunta

Monipolvinen hallinnollisjuridinen prosessi Christa Lahdon (Liik.) erottamiseksi Satakunnan hyvinvointialueen hallituksesta nytkähti torstaina eteenpäin.

Hallituksen luottamusta arvioimaan perustettu tilapäinen valiokunta katsoi, että hallitus ei nauti valtuuston luottamusta. Puheenjohtaja Leena Jokinen-Anttila (sd.) teki esityksen, että aluevaltuusto seuraavassa kokouksessaan päättää erottaa hallituksen ja valitsee tilalle uuden.

Niko Viinamäki (Liik.) teki vastaesityksen, että lausuntoa ei anneta.

”Aluehallitus ei lausunnossaan tuo esiin lainsäädännöllisesti päteviä perusteita toimintakyvyn menetykselle, jota tilapäinen valiokunta selvittää ja jonka arvioimista varten se on perustettu. Tilanteita, joissa toimintakyky olisi menetetty ei ole ollut”, Viinamäki perusteli esitystään.

Valiokunta päätyi äänin 6–2 Jokinen-Anttilan esityksen kannalle.

Jupakan taustalla on Porin kaupunginvaltuustossa kaatunut palloiluhallihanke. Perussuomalaiset erottivat valtuustoryhmästään hallia vastaan äänestäneet.

Viinamäki ja Lahto liittyivät Liike Nytiin, jonka vuoksi Lahtoa kammetaan ulos aluehallituksesta. Perusteena on käytetty puolueiden piirijärjestöjen solmimaa loikkarisopimusta, jonka mukaan puoluetta vaihtaneet erotetaan toimielimistä.

Yksittäisen jäsenen erottaminen hallituksesta ei ole mahdollista, joten valtuuston on erotettava koko hallitus. Tämän toteuttamiseksi on etsitty laillisia keinoja kuluneen talven aikana.

Valtuusto kokoontuu puimaan asiaa vaaliviikolla 27. maaliskuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut