Rauma avaa kansainvälisen palvelupisteen

Ohjausta ja neuvontaa kansainvälisille asukkaille ja rekrytoinnista kiinnostuneille yrityksille.

International House Rauma -palvelupisteen toimitilat ovat vanhan kaupungintalon Pyyrmannissa.

9.3. 11:36

Rauma

Rauman kaupunki avaa 30. maaliskuuta uuden International House Rauma -palvelupisteen raumalaisille kansainvälisille asukkaille sekä kansainvälisestä rekrytoinnista kiinnostuneille yrityksille.

"Palvelupisteen tarve on noussut esille kartoittaessamme alueen yritysten, kansainvälisten opiskelijoiden, työperäisten maahanmuuttajien sekä heidän perheidensä toiveita alueen palveluista”, kansainvälisyyskoordinaattori Mia-Maria Mattila sanoo kaupungin tiedotteessa.

International House Rauma ohjaa ja neuvoo maahan tulevia sekä Raumalla jo asuvia esimerkiksi asettautumiseen, työllistymiseen ja kouluttautumiseen liittyvissä asioissa. Palvelupiste vastaa myös kunnan lakisääteisistä kotouttamispalveluista.

”Tarkoituksenamme on palvella ketterämmin kansainvälisestä rekrytoinnista kiinnostuneita yrityksiä sekä linkittää osaajia ja yrityksiä yhteen. Toivomme, että International Houseen on helppo ottaa yhteyttä tai piipahtaa paikan päällä, ja se toimisi jatkossa myös eräänlaisena kohtaamispaikkana. Palvelupiste linkittyy vahvasti myös Rauman kaupungin uuteen strategiaan. Kansainvälisen osaamisen houkuttelu ja pitovoima ovat alueen elinkeinoelämän kannalta merkittäviä”, kaupunkikehitysjohtaja Satu Saarinen sanoo.

International House Rauma palvelee palvelupiste Pyyrmanin yhteydessä osoitteessa Valtakatu 2 A. Kokonaisuus on suunniteltu yhdessä ELY-keskuksen, TE-palveluiden, Rauman kauppakamarin, EURES-ohjelman sekä paikallisten yritysten kanssa.

International House Rauman avajaisia vietetään palvelupisteen tiloissa torstaina 30.3. klo 10–18. Tilaisuus on kaikille avoin, mutta suunnattu erityisesti kansainvälisistä asioista kiinnostuneille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut