Pala kulttuurihistoriaa laitettiin myyntiin: Villa Tallbon hintalappu 1,4 miljoonaa

Tällä hetkellä Villa Tallbossa on ravintolatoimintaa.

Villa Tallbon saisi itselleen 1 400 000 eurolla.

6.3. 17:13

Rauma

Kulttuurihistoriallinen Villa Tallbo on laitettu myyntiin Rauman Petäjäksessä. Huvilan ja sen pihapiirissä olevien rakennusten hintalappu on hulppeat 1 400 000 euroa.

Uniikki ja historiallinen Villa Tallbon kokonaisuus sijaitsee merimaisemissa Rauman Petäjäksentiellä. Vuonna 1901 valmistuneen huvilan lisäksi pihapiirissä sijaitsee myös vuonna 2008 rakennettu Juhlatalo-nimeä kantava rakennus.

Molemmissa rakennuksissa on tällä hetkellä ravintolatoimintaa. Huvilarakennus on ollut ravintolakäytössä vuodesta 1992. Myynti-ilmoituksen mukaan ravintolatoiminta jatkuu normaalisti eikä rakennusten myynnillä ole vaikutusta jo sovittuihin tilauksiin.

Villa Tallbolla on pitkä, yli 130 vuoden historia. Huvila on tulosta vuosisadan vaihteen purjelaivakauden kukoistuksesta Raumalla.

Talon rakennutti laivanvarustaja Gabriel Granlundin perikunta suvun kesäasunnoksi. Huvilan suunnitteli arkkitehti Yrjö Blomstedt.

Myynti-ilmoituksen mukaan Villa Tallbo on kokoluokkansa ainoa säilynyt muisto vuosisadanvaihteen raumalaisesta huvilakulttuurista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut