”Eniten jännittää se, että Paula itse tulee katsomaan esityksen” – Raumalla saa kantaesityksensä musikaali Paula Koivuniemestä

Syksyllä Raumalla nähdään myös teatterisovitus neljä Oscar-palkintoa saaneesta Sademies-elokuvasta.

Maarit Peltomaa (vas.) ja Ninni Kekki näyttelevät Paula! -musikaalissa Paula Koivuniemeä.

6.3. 16:29

Rauma

Rauman kaupunginteatterin syksyn ensimmäinen ensi-ilta kertoo kaikkien suomalaisten tunteman Paula Koivuniemen tarinan.

Paula! -musikaalin työryhmään kuuluu säveltäjä ja muusikko Esa Nieminen, jonka kanssa Paula Koivuniemi työskenteli 25 vuoden ajan.

”Paulasta on hyvin vähän kirjallista materiaalia ja hän onkin aina sanonut, että hänen laulunsa kertovat hänen tarinansa”, Esa Nieminen toteaa.

”Kaikki tunnistavat Paulan tyylin”

Nieminen vastaa musiikin sovituksesta ja toimii valmistavana kapellimestarina. Kantaesitysmusikaalin ohjaa Otto Kanerva. Nieminen ja Kanerva työstävät käsikirjoitusta Kaisa Kuikkaniemen kanssa.

Säveltäjä Esa Nieminen (vas.) työskenteli 25 vuotta Paula Koivuniemen kanssa. Kaisa Kuikkaniemi työstää käsikirjoitusta Niemisen ja Otto Kanervan kanssa. Ninni Kekki ja Maarit Peltomaa näyttelevät musikaalissa Paula Koivuniemeä.

Koivuniemeä musikaalissa näyttelevät Ninni Kekki ja ensimmäistä kertaa Raumalla vieraileva Maarit Peltomaa.

Molemmat näyttelijät tunnustavat jännittävänsä, mutta eniten sitä, että itse Koivuniemi tulee katsomaan näytelmää.

”Asuimme Paulan kanssa samalla asuinalueella ja näin hänet usein ruokakaupassa. Hänellä on aivan oma naisellinen tyylinsä, jonka hän toi myös lavaesiintymiseensä. Ilmeet, käsien liikkeet ja katseet ovat hyvin tunnistettavia”, Maarit Peltomaa kertoo.

Sekä Kekki että Peltomaa ovat eläneet Koivuniemen laulujen tahdissa ja tunnustavat laulaneensa niitä karaokessa.

Vielä heillä ei ole tietoa kappaleista, jotka on valittu musikaaliin.

”Pidän hieman tuntemattomammistakin Paulan lauluista, esimerkiksi Kapteeni Aika -nimisestä kappaleesta”, Peltomaa kertoo.

Kekin ja Peltomaan lisäksi musikaalissa vierailevat näyttelijät Jani Koskinen, Elina Ruti ja Antti Tuominen. Kaupunginteatterin näyttelijöistä mukana ovat Timo Julkunen, Juha Kulmala ja Raisa Sorri.

Toinen syksyn ensi-ilta on Dan Gordonin käsikirjoittama Sademies. Sademies-elokuva pokkasi 80-luvulla jopa neljä Oscar-palkintoa.

Sademiehen ohjaa niin ikään ensimmäistä kertaa Raumalla vieraileva Pekka Laasonen.

Elokuvan päärooleissa olivat Tom Cruise ja Dustin Hoffman. Rauman kaupunginteatterin sovituksessa rooleissa ovat Juha Kulmala ja Miro Honkanen.

Paula! on ensi-illassa 9. syyskuuta ja Sademies lokakuun 28. päivänä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut