Kahden viisikymppisen sillan peruskorjaukset käynnistyvät Satakunnassa

Korjaustyön jälkeen Päivölän silta levenee noin metrin ja Masian silta noin puoli metriä.

Päivölän silta, joka tunnetaan myös Lehtisen siltana, ylittää Merikarvianjoen Ylikylään Alakylän suunnasta tullessa. Kuva tammikuulta 2023. Peruskorjauksen vuoksi nopeusrajoitus putoaa 30 kilometriin tunnissa.

6.3. 11:04

Varsinais-Suomen ely-keskus aloittaa Merikarvialla Päivölän sillan ja Nakkilassa Masian sillan korjaustyöt maaliskuun lopussa.

Päivölän silta tunnetaan kansan keskuudessa paremmin Lehtisen siltana. Masian siltoja on Nakkilassa kaksi, remontin kohteena oleva silta sijaitsee Porintiellä eli maantiellä 12883.

Korjaustöiden aikana uusitaan molempien siltojen reunapalkit, vesieristys, päällyste ja kaiteet.

Korjaustyön jälkeen Päivölän silta levenee noin metrin ja Masian silta noin puoli metriä. Lisäksi silloilla tehdään muita pieniä korjaus- ja huoltotöitä.

Masian sillan korjaustyöt Nakkilassa ovat alkamassa vielä maaliskuussa.

Päivölän silta on valmistunut 1969 ja Masian silta 1965. Molemmat sillat ovat tyypiltään teräsbetonisia laattasiltoja.

Kummallakaan sillalla ei ole aiemmin tehty peruskorjausta. 1960- ja 70-luvuilla rakennetut sillat ovat yleisesti peruskorjausiässä.

Peruskorjaustarpeessa olevissa silloissa on ely-keskuksen mukaan tyypillisesti ongelmina vesieristeen vuotaminen, betonin rapautuminen sekä silta- ja tiekaiteiden huono kunto sekä liian lyhyet ja matalat kaidemitoitukset.

Päivölän sillalle on tehty erikoistarkastus vuonna 2020 ja Masian sillalle vuonna 2018, jolloin tarkastuksissa on havaittu korjausta edellyttäviä vaurioita molemmissa silloissa.

Molempien siltojen korjauksen aikana liikenne joudutaan rajoittamaan ajoittain yhdelle kaistalle. Tällöin liikennettä ohjataan liikennevaloilla.

Masian sillan liikennemäärä on noin 430 ajoneuvoa vuorokaudessa. Korjauskohteen vieressä oleva kevyen liikenteen silta on käytössä koko korjaustyön ajan.

Päivölän siltaa käyttää 1 056 ajoneuvoa vuorokaudessa. Sillalla oleva jalankulku- ja pyöräilyväylä on korjaustöiden aikana normaalisti käytössä, mutta väylää joudutaan kaventamaan.

Korjaustyöt valmistuvat Nakkilassa heinäkuun loppuun mennessä ja Merikarvialla syyskuun loppuun mennessä.

Urakoitsijana molemmissa siltahankkeissa toimii Oteran Oy.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut