Ruuvinväännin, hammasharja ja maaliruisku – näin erikoisilla työkaluilla syntyvät konvehdit Raumalla
Prassenin leipomo tekee konvehdit ja jäätelöt alusta asti itse. Päivässä syntyy jopa tuhat konvehtia.
Näin kauniiden konvehtien tekemiseen kuluu aikaa tuntikausia. Konvehtien pintasilaus tehdään maaliruiskulla ja hammasharjalla. Kuva: Kari Mankonen
Jussi Hietikko
3.3. 19:44
Rauma
Suklaahifistelijät ovat jo pitkään vannoneet käsintehtyjen konvehtien nimeen. Usein näitä suklaaherkkuja tekevät pienet leipomot.
Raumalaisessa Prassenin leipomossa on tehty käsin konvehteja viime keväästä lähtien.
Yrittäjä Johanna Uusitalo kertoo, että käsityö on ollut aina tärkeää.
”Tämä ei ole tehdas, vaan leipomo.”