Omaa yliopistoa Satakuntaan hamuaa melkein jokainen puolue – ”Koulutus on alueellinen supervoima”

4.3. 12:00

Satakunnan Kansan vaalikoneeseen vastanneiden ehdokkaiden joukossa mielipiteet vaihtelevat suurestikin, kun tarkkaillaan vastauksia kokoamalla ne yhteen puolueittain. Yksi kysymys on kuitenkin sellainen, jossa puolueet ovat hyvin lähellä toisiaan.

Yksi vaalikoneen Satakunta-aiheisista väitteistä kuuluu näin: "Satakunnan oma yliopisto pitää saada hallitusohjelmaan.”

Puolueista yksikään ei vaalikonevastausten perusteella vastusta tätä ajatusta ja selvästi sen kannalla ovat esimerkiksi kaikki kuusi suurinta puoluetta. Eniten oman yliopiston puolesta puhuvat vihreät.

”Satakunnan oma yliopisto on keskeinen tavoite maakunnan veto- ja pitovoiman näkökulmasta. Toivon, että oma yliopisto näkyisi jo seuraavassa hallitusohjelmassa, mutta vähintään sen tulisi olla tulevaisuuden tavoite”, vihreiden porilaisehdokas Laura Pullinen kirjoittaa omassa perustelussaan.

Pullisen kanssa samoilla linjoilla on myös keskustan Huittisista eduskuntaan pyrkivä Joonas Immonen.

”Koulutus on alueellinen supervoima. Satakunta tarvitsee oman yliopiston ja sillä on myös hyvät edellytykset saada se.”

Raumalta kotoisin oleva, mutta nykyisin Porissa asuva Rkp:n Ida Susi pitää nykytilannetta hyvänä, eikä havittele omaa yliopistoa Satakuntaan.

”Nyt hallinnolliset toiminnot keskittyvät yliopistokaupunkeihin, mutta opintoja on mahdollista suorittaa myös pienemmillä paikkakunnilla. On mahtavaa että Tampereen ja Turun yliopistojen tutkintoja voi suorittaa kokonaisuudessaan Porissa.”

Ehdokkaiden vastauksissa nostetaan myös esiin pinnalla ollut Rauman opettajainkoulutuksen lakkautusuhka. Näin tekee perusteluissaan muun muassa nakkilalaisehdokas Vilho Hakala (kesk.).

”Yliopistotason koulutus Satakunnassa on muiden maakuntien yliopistojen varassa. Tämä johtaa käynnissä olevan Rauman OKL:n lakkautusuhan kaltaisiin tilanteisiin, joissa ei ymmärretä, kuinka tärkeää korkeakoulutus maakunnalle on. Tarvitaan oma yliopisto hallinnoimaan yliopistotason koulutusta ja hakemaan sellaisten alojen koulutusvastuita, joita Satakunnan yrityskenttä tarvitsee.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut