Selostus valtatie 8:n parannussuunnitelmien ympäristövaikutuksista on valmis – nyt on aika kommentoida

Eurajoen ja Rauman välisen tieosuuden parannussuunnitelmien vaikutuksia arvioivaa yva-selostusta esitellään Rauman Posellissa 15. maaliskuuta.

Eurajoen keskustan liikenne on muuttunut uuden kiertoliittymän myötä.

3.3. 11:35

Rauma

Varsinais-Suomen ely-keskus on julkistanut valtatien 8:n Rauman ja Eurajoen välisen osuuden parantamista koskevan ympäristövaikutusten arviointiselostuksen, eli yva-selostuksen.

Ympäristövaikutusten arviointimenettelyssä punnitaan valtatien neljän eri parantamisvaihtoehdon vaikutuksia. Sen jälkeen yksi vaihtoehto etenee jatkosuunnitteluun.

Valtatien 8:n kehittämisen vaikutukset vaihtelevat tarkasteltavan vaihtoehdon, näkökulman ja maantieteellisen sijainnin perusteella. Vaihtoehdoilla on merkittäviä vaikutuksia liikenteeseen, maankäyttöön, ihmisten elinoloihin sekä maisemaan ja kulttuuriympäristöön.

Yva-menettely tuottaa tietoa päätöksenteon tueksi ja auttaa löytämään toteuttamiskelpoisen ratkaisun, joka sovittaa yhteen erilaisia tarpeita.

Tavoitteena on, että valtatie 8 tarjoaa turvallisen ja sujuvan yhteyden, joka palvelee sekä pitkämatkaista liikennettä että Rauman kaupunkiseudun yhteyksiä. Tämän takia yva-selostusta voi kommentoida.

Mielipiteiden antamista ohjeistava kuulutus ja selostus löytyvät täältä.

Selostusta esitellään yleisötilaisuudessa 15. maaliskuuta kello 17–19 Rauman kulttuuritalo Posellissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut