”Koivukarilla on luanikas tapa kohdata ihmisiä” – Rauman seurakunta kutsuu kirjailija Tapio Koivukarin määräaikaiseen papinvirkaan

Kirkollisten toimitusten määrän kasvu Raumalla vaatii lisävoimien palkkausta.

Kirjailija Tapio Koivukari on aiemmin työskennellyt myös suomentajana, puuseppänä, ahtaajana ja veneenrakentajana.

1.3. 18:52

Rauma

Rauman seurakunnan kirkkoneuvosto esitti kokouksessaan, että kirjailija Tapio Koivukari vihitään määräaikaiseksi seurakuntapastoriksi toukokuun 7. päivänä.

Koivukari on valmistunut teologian maisteriksi Helsingin yliopistosta ja hän on työskennellyt uskonnonopettajana Aronahteen peruskoulussa vuosina 1993–2000.

”Tapio Koivukarilla on luanikas tapa kohdata ihmisiä. Hänen kirjallisesta tuotannostaan huokuu eletty elämä ja ihmiselämän moninaisuuden tunnistaminen”, kirkkoherra Valtteri Virta kertoo ja lisää Koivukarin opettaneen hänellekin uskontoa yläkoulussa.

Määräaikaisia pappeja tarvitaan, sillä kirkollisten toimitusten määrät ovat kasvaneet tasaisesti Raumalla kolmen vuoden ajan.

Erityisesti hautaan siunaamisten määrät ovat olleet kovassa nousussa. Viime vuonna oli siunaamisia oli enemmän kuin kertaakaan kymmenen vuoden aikana.

Ennuste on, että hautaan siunaamisten määrä kasvaa edelleen tulevina vuosina.

Lisäksi ensi vuoden rippikouluikäluokka on poikkeuksellisen suuri, arvioiden jopa 50 rippikoululaista enemmän kuin tänä vuonna.

”Se on asia, josta olemme seurakunnassa oikein iloisia ja siksi Koivukarinkin määräaikainen pesti jatkuu elokuun 2024 loppuun asti”, Virta kertoo.

Samaan aikaan Koivukarin kanssa määräaikaisessa papinvirassa aloittaa Merita Huokuna.

TOISELLE MääräaikaisElle papinviralle ei oltu erikseen varattu määrärahoja tämän vuoden talousarviossa.

”Ei tämä itse asiassa ole niin tavatonta, että määräaikaisia pappeja joudutaan palkkaamaan. Erityisesti kesää varten niin on tehty aiemminkin”, Valtteri Virta toteaa.

Määräaikainen virka mahdollistaa myös sen, että Koivukari voi jatkaa kirjailijana papin työn ohessa.

Käytännössä palkkaus etenee siten, että kirkkoneuvosto anoo Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulia määräämään Koivukarin sekä Huokunan määräaikaisiin seurakuntapastorin virkoihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut