Samkille tulossa uusi koulutusvastuu – uudistus edistää vihreää siirtymää

Samkin insinöörikoulutukseen on tulossa uusi koulutusvastuu, prosessi- ja materiaalitekniikka. Koulutus alkaisi vuoden 2024 syksyllä ja siihen hakeuduttaisiin kevään yhteishaussa.

Vararehtori Cimmo Nurmi uskoo vihreän siirtymän tuovan Satakuntaan satoja uusia työpaikkoja.

28.2. 17:32

Pori

Samkin insinööri (AMK) -tutkintonimikettä koskevaan koulutusvastuuseen lisätään täsmennys prosessi- ja materiaalitekniikka. Uusien koulutusten on tarkoitus alkaa vuoden 2024 syksyllä, kertoo Satakunnan ammattikorkeakoulu tiedotteessaan.

”Koulutuksessa keskitytään erityisesti sähköistymisen ja vähähiilisyyden kannalta tärkeiden metallien, metallituotteiden ja kemikaalien jalostukseen, tuotantoon ja tuotekehitykseen. Koulutusvastuu kiinnittyy myös Samkin maisteriohjelmayhteistyöhön Aalto-yliopiston ja Vaasan yliopiston kanssa”, kertoo opetuksen vararehtori Timo Mattila.

Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen on linjannut muutoksista yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen koulutusvastuisiin. Koulutusvastuita esitetään lisättäväksi kahdessa yliopistossa ja neljässä ammattikorkeakoulussa. Koulutusvastuu määrittää, mitä tutkintoja milläkin alalla korkeakoulussa voi suorittaa.

Koulutusvastuu tukee Satakunnan akku- ja teknologiaklusteria.

”Vihreän siirtymän ansiosta Satakunnan alueelle syntyy satoja uusia työpaikkoja ja miljardien arvosta vientiteollisuutta. High-tech-metallien kierrätys on tulevaisuuden ala Satakunnassa. RoboAI-tutkimuskeskuksessa tehdään jo kierrätystutkimusta spektroskopiaa ja tekoälyä hyödyntämällä”, painottaa tutkimuksen vararehtori Cimmo Nurmi.

Valtioneuvosto päättää ammattikorkeakoulujen koulutusvastuita koskevista toimilupien muutoksista yleisistunnossaan torstaina 2. maaliskuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut