Lauri Merivirta on kuollut

Eläinlääkärinä toiminut Merivirta väitteli tohtoriksi nahkiaisista vuonna 2007.

Väitöksensä ansiosta Lauri Merivirta tiesi nahkiaisten elintarvikekelpoisuudesta enemmän kuin kukaan muu koko maailmassa. Kuva on väitösvuodelta 2007.

28.2. 10:28

Pori

Porin kaupungin johtavana hygieenikkona, 1. kaupungineläinlääkärinä ja Porilabin johtajana toiminut Lauri Merivirta on kuollut pitkällisen sairauden murtamana 21. helmikuuta.

Lauri Merivirta syntyi Helsingissä 5.5.1945. Hän valmistui eläinlääketieteen lisensiaatiksi 1972. Erikoiseläinlääkärin tutkinnon hän suoritti 1989.

Väitöksensä Merivirta teki todellisesta kotiseutuaiheesta eli nahkiaisista. Merivirran väitös "The food hygienic quality of European river lamprey (Lampetra fluviatilis L.)" eli "Nahkiaisen elintarvikehygieeninen laatu" hyväksyttiin vuonna 2007 Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa.

Merivirran tutkimusaineistoon kuului 1 200 nahkiaista kolmelta satakuntalaispaistamolta. Tutkimuksen mukaan paistettu nahkiainen alkaa pilaantua huoneenlämmössä kahden vuorokauden jälkeen, mutta +3 asteessa säilyvyys oli jopa 24 vuorokautta. Vakuumisäilytyksessä +8 asteessa säilytettynä pilaantuminen alkoi viiden viikon jälkeen.

Merivirta oli Porissa erittäin tunnettu persoona. Hän oli hevosurheilun harrastaja, Lions-toiminnan kantavia voimia sekä armoitettu tietokilpailumies, joka harrasti tietovisoja paitsi perhepiirissä, myös useissa television visailuissa. Merivirta oli mukana poliittisessa toiminnassa kokoomuksen riveissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut