Opettajankoulutus jatkuu Raumalla – kaupunginvaltuusto teki odotetun ja toivotun päätöksen yliopistosopimuksesta

Rauman kaupunginvaltuusto oli yksimielinen yhteistyösopimuksesta Turun yliopiston kanssa.

Kansanedustaja Matias Marttinen kiitteli puheenvuorossaan myös Rauman seudun muita kansanedustajia uutteruudesta opettajankoulutuksen säilyttämisessä.

27.2. 20:37

Rauma

Rauman kaupunginvaltuusto teki maanantai-iltana odotetun päätöksen ja löi lukkoon kaupungin ja Turun yliopiston välisen sopimuksen, joka mahdollistaa kasvatustieteellisen tiedekuntaan kuuluvan opettajankoulutuslaitoksen toiminnan nykyisellään Raumalla.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otso Huuska totesi illan päätteeksi, että harvoin päätöksiä aplodeilla viimeistellään.

”Mutta tämä oli niin tärkeä päätös, että aplodit ovat paikallaan.”

Kaupunginvaltuusto oli asiassa yksimielinen ja puheenvuoroissa keskityttiin pääosin kiittelemään nopeaa päätöstä.

Moni puhuja kiitteli kaupunginjohtaja Esko Poikelan sinnikkyyttä opettajankoulutuksen säilymisestä Raumalla.

”Tämä ei missään nimessä ollut mikään yksilösuoritus. Keskusteluissa oli helppoa edetä, kun tiesi, että on koko kaupungin tuki taustalla”, Poikela vastasi kiitoksiin.

Rauman kaupunginjohtaja Esko Poikela vastasi kiitoksiin kiitoksilla.

Kansanedustaja Matias Marttinen totesi puheenvuorossaan, että kun sopimus on allekirjoitettu, alkaa kymmenen vuoden etsikkoaika.

”Sinä aikana meidän täytyy näyttää, millainen Rauman potentiaali on.”

Sopimuksen mukaan Rauman kaupunki tukee opettajankoulutuksen jatkumista ja kehittämistä vuosittain 1,25 miljoonalla eurolla.

Kaupungin tuki on sidottu ansiotasoindeksiin 70 prosentin osuudelta ja 30 prosentin osuudelta kiinteistön ylläpidon kustannuksiin.

Sopimukseen kuuluu myös harjoittelupäiväkoti Pikkunorssin toiminnan siirto kaupungille viimeistään kuluvan vuoden lopussa.

Päiväkotitoiminnasta ja kiinteistökaupasta neuvotellaan eri sopimukset. Pikkunorssissa on 101 lasta hoidossa ja henkilökuntaa on 25.

Kaupungin ja yliopiston välinen sopimus on voimassa vuoteen 2033 saakka.

Kymmenen vuoden jälkeen sopimuksen voimassaolo jatkuu toistaiseksi voimassa olevana siten, että irtisanomisaika on viisi vuotta.

Ensimmäinen mahdollinen irtisanomisajankohta olisi siten 1. tammikuuta 2034 ja sen johdosta sopimus päättyisi vuoden 2038 lopussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut