Linja-autoalan lakko uhkaa alkaa keskiviikkona – Toteutuessaan lakolla olisi vaikutusta myös porilaisten lasten koulukuljetuksiin

Mahdollisesta lakosta huolimatta lakisääteisiä koulukuljetuksia pyrittäisiin järjestämään.

Mahdollinen linja-autoalan lakko kestäisi reilun viikon verran.

27.2. 13:45

Pori

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n linja-autoalan lakko vaikuttaisi toteutuessaan heikentävästi myös porilaisten lasten koulukuljetuksiin. Lakosta huolimatta lakisääteisiä koulukuljetuksia pyrittäisiin järjestämään, mutta vuoroja jouduttaisiin supistamaan.

”Kaikki on vielä ihan keskeneräistä. Näillä näkymin koululaiset pääsevät aamulla kouluun ja iltapäivällä kotiin. Kaikkia normaalin päivän linja-autovuoroja ei valitettavasti pystytä järjestämään”, Porin kaupungin kuljetussuunnittelija Kai Leppimäki sanoo.

Leppimäki toivoo, että työriitaan tulisi tänään sopu eikä lakkoon tehtyä varautumissuunnitelmaa tarvittaisi. Oppilaiden, huoltajien ja koulujen on kuitenkin syytä varautua merkittäviin muutoksiin aikatauluissa. Mahdollisuuksien mukaan huoltajien kannattaa pohtia, pystyvätkö he kuljettamaan itse lapsensa kouluun.

”Jos sopuun ei päästä, niin pystymme huomenna tiistaina julkistamaan lakon aikana ajettavat vuorot. Nämä lakisääteiset koulukuljetukset on laitettu suunnittelussa etusijalle. Toteutuvat vuorot ajaa Porin Linjat”, Kai Leppimäki sanoo.

Linja-autoalan lakko alkaa keskiviikkona 1. maaliskuuta kello kolme aamulla, jollei tänään maanantaina 27. helmikuuta käydyissä neuvotteluissa saada alalle sopua aikaiseksi. AKT:n ja Autoliikenteen työnantajaliitto ALT:n linja-autoalan työriidan sovittelu alkoi kello 13 valtakunnansovittelijan toimistossa.

Toteutuessaan lakko kestäisi reilun viikon ja loppuisi perjantaina 10. maaliskuuta kolmelta yöllä.

Lakon piiriin kuuluvat Porissa Satakunnan Liikenne Oy ja Porin Linjat Oy.

Lue lisää: Linja-autoalan mahdollisella lakolla olisi tuntuvia vaikutuksia erityisesti paikallisliikenteessä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut