HS: Anneli Auerin lapset peruivat todistuksensa äitiään vastaan – Asianajaja jätti vaatimuksen Auerin ja hänen silloisen miesystävänsä tuomioiden purkamisesta

Auerin lapset kertovat videoilla sepittäneensä tarinat äidin ja tämän miesystävän hirmutöistä sijaisvanhempiensa painostuksesta ja johdattelusta.

Anneli Auer haastateltavana Suomi-Areenassa vuonna 2016.

24.2. 17:41 | Päivitetty 24.2. 21:06

Omien lastensa seksuaalisesta hyväksikäytöstä pitkään vankeuteen tuomitun Anneli Auerin lapset ovat peruneet todistuksensa äitiään vastaan, kertoo Helsingin Sanomat.

Lehti kertoo nähneensä asianajaja Markku Fredmanin nauhoittamat videot, joilla Auerin kolme lasta kertoo sepittäneensä tarinat äidin ja tämän miesystävän hirmutöistä sijaisvanhempiensa painostuksesta ja johdattelusta. Mitään rikoksia ei heidän mukaansa tapahtunut.

”Mitään ei tapahtunut. Ei ne tehnyt meille mitään”, sanoo Auerin nuorin, nyt 18-vuotias lapsi videolla Helsingin Sanomien mukaan.

Auerin neljästä lapsesta vanhin tytär ei lapsena kertonut joutuneensa rikosten uhriksi, mutta kolme muuta tekivät niin. Nyt kaikki neljä kertovat, ettei rikoksia tapahtunut.

Turun hovioikeus tuomitsi kesäkuussa 2013 Auerin seitsemäksi ja puoleksi vuodeksi ja hänen entisen miesystävänsä Jens Kukan kymmenen vuoden vankeuteen Auerin kaikkien neljän lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Tuomittujen syyksi luettiin muun muassa kaksi törkeää raiskausta, törkeitä lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä ja muita seksuaalirikoksia sekä pahoinpitelyjä.

Nyt täysi-ikäisen sisarusten viesti on Helsingin Sanomien mukaan, että Auer ja Kukka ovat istuneet vuosia vankilassa syyttöminä.

Aueria ja Kukkaa edustava asianajaja Markku Fredman jätti Helsingin Sanomien mukaan perjantaina korkeimpaan oikeuteen vaatimuksen Auerin ja Kukan tuomioiden purkamisesta.

Vaatimuksen perusteena on, että keskeisesti lasten kertomuksiin perustuneelta tuomiolta on pudonnut pohja, koska lapset kertovat valehdelleensa.

Purkuhakemuksessa vaaditaan, että aikoinaan kokonaan salaisena käsitellyn jutun kaikki aineisto määrätään julkiseksi.

Lapset sijoitettiin sukulaisperheeseen, kun Anneli Auer oli vuonna 2009 otettu kiinni epäiltynä miehensä Jukka S. Lahden murhasta joulukuussa 2006.

Helsingin Sanomat kertoo tavoittaneensa perjantaina iltapäivällä sijaisperheen isän, joka sanoi kuulevansa lasten muuttuneista kertomuksista ensimmäistä kertaa. Hän ei halunnut kommentoida asiaa lehdelle mitenkään.

Korjattu 24.2. kello 21.06: Auerin neljästä lapsesta vanhin tytär ei lapsena kertonut joutuneensa rikosten uhriksi, mutta kolme muuta tekivät niin. Nyt kaikki neljä kertovat, ettei rikoksia tapahtunut.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut