Satakunnan teillä sattui torstaina useita onnettomuuksia – Kaksi sairaalaan Porin peräänajosta, ohitustilanteessa kolari valtatie 2:lla

Ainakin kolme ihmistä kuljetettiin hoitoon Satakunnan teillä torstaina sattuneista onnettomuuksista.

23.2. 18:20

Lumisateen ja sään lauhtumisen heikentämässä ajokelissä sattui torstaina useita liikenneonnettomuuksia eri puolilla Satakuntaa.

Ainakin kahdessa onnettomuudessa ihmisiä on loukkaantunut niin, että osallisia on jouduttu kuljettamaan onnettomuuspaikalta jatkotutkimuksiin tai -hoitoon.

”Lunta voi tulla ajoittain sakeastikin, ja teiden pinnat ovat liukkaita. Varovainen saa olla”, sanoi Porin alueen päivystävä palomestari Tuomas Kiskola iltapäivällä.

Myös Ala-Satakunnan päivystävä palomestari Sauli Lehtimäki kehotti tiellä liikkujia varovaisuuteen.

”Tiet ovat nyt liukkaita. Liukkauden estoa tehdään parasta tahtia, mihion urakoitsijat pystyvät, mutta ajonopeus täytyy suhteuttaa tien kuntoon.”

Katettu traktorimönkijä ja henkilöauto törmäsivät risteyksessä Kankaanpää Asemakadulla torstaina aamupäivällä. Satakunnan pelastuslaitos hälytettiin kolariin kello 10.18.

”Henkilöauto töytäisi koppimönkijää Asemakadulla risteyksessä. Molemmissa ajoneuvoissa oli vain kuljettaja. Ensihoito tarkasti koppimönkijän kuljettajan paikalla, ja hänet vietiin jatkotutkimuksiin. Henkilöauton kuljettaja selvisi ilman vammoja”, kertoi Pohjois-Satakunnan päivystävä palomestari Jari Santaharju.

Henkilöauto selvisi törmäyksestä vähäisin vaurioin, traktorimönkijä vaurioitui enemmän.

Lue lisää: Henkilöauto ja katettu traktorimönkijä kolaroivat risteyksessä Kankaanpäässä

Henkilöauto ja rekka törmäsivät valtatie 12:lla Eurassa hieman ennen puoltapäivää. Satakunnan pelastuslaitos sai hälytyksen kolariin kello 11.50.

”Onnettomuus sattui, kun henkilöauto oli tulossa Rahtitieltä ja rekka ajoi valtatie 12:ta Huittisista päin Euran keskustan suuntaan. Henkilöautossa oli vain kuljettaja. Auton etuosa vaurioitui kolarissa sen verran, että etuovi jumittui, ja jouduimme auttamaan kuljettajan ulos autosta. Hänet vietiin jatkotutkimuksiin”, kertoi Ala-Satakunnan päivystävä palomestari Sauli Lehtimäki.

Rekassa oli kuljettajan lisäksi yksi matkustaja. Ensihoito tarkasti molemmat paikan päällä, mutta heidän vammansa eivät Lehtimäen mukaan tarvinneet jatkohoitoa.

”Rekan lastina oli vaarallista ainetta, mutta sitä ei päässyt ulos ympäristöön. Rekan rengas vaurioitui sen verran, ettei sillä voi ajaa pitkää matkaa. Rekka ajettiin jonkin matkaa paikkaan, jossa renkaan voi vaihtaa turvallisesti.”

Henkilöauto vaurioitui törmäyksessä hinauskuntoon.

Lue lisää: Henkilöauto ja rekka kolaroivat valtatie 12:lla Eurassa – yksi ihminen vietiin jatkotutkimuksiin

Henkilöauto ja pakettiauto kolaroivat Eurajoella iltapäivällä. Onnettomuus sattui Mattilantien ja Riikontien risteyksessä, ja pelastuslaitos sai siitä hälytyksen hieman ennen puoli kahta iltapäivällä.

Päivystävä palomestari Sauli Lehtimäki kertoo, että autoissa oli onnettomuuden sattuessa yhteensä neljä ihmistä, toisessa kolme ja toisessa yksi.

Onnettomuuspaikalle hälytettiin ensihoitoyksikkö, joka tarkasti osalliset paikan päällä. Kukaan ei loukkaantunut ainakaan siinä määrin, että olisi tarvinnut jatkohoitoa.

Palomiehet ohjasivat onnettomuuspaikan liikennettä siihen saakka, että hinausauto sai työnsä tehtyä.

Lue lisää: Henkilöauto ja pekettiauto kolaroivat risteyksessä – osallisena neljä ihmistä

Kaksi henkilöä kuljetettiin Satasairaalaan Porin Ravintiellä myöhemmin iltapäivällä sattuneesta onnettomuudesta.

Päivystävä palomestari Tuomas Kiskola kertoo, että onnettomuus sattui Porin raviradan kohdalla. Kyseessä oli kahden henkilöauton peräänajo.

”Molemmissa autoissa oli vain kuljettaja”, Kiskola sanoi.

Pelastuslaitos sai onnettomuudesta hälytyksen kello 16.56.

Lue lisää: Kaksi Satasairaalaan Porissa sattuneessa peräänajosta

Valtatie 2:lla sattui puoli kuuden aikoihin onnettomuus ohitustilanteessa, kun ohittavan auton kuljettaja menetti autonsa hallinnan. Onnettomuuspaikka on noin kilometri Kokemäen ja Huittisten väliseltä rajalta Kokemäen suuntaan.

”Siitä seurasi ohittavan ja ohitettavan auton kylkikosketus”, kertoo päivystävä palomestari Sauli Lehtimäki.

Auton olivat matkalla Huittisten suunnasta kohtio Kokemäkeä. Ohitettavassa autossa oli kaksi ja ohittavassa autossa yksi henkilö. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa.

”Molemmat autot menivät kylläkin hinauskuntoon.”

Pelastuslaitos ohjasi paikalla liikennettä vielä noin tunti tapahtuneen jälkeen.

Pelastuslaitos sai onnettomuudesta hälytyksen kello 17.32.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut