Puolueet vetoavat vaalirauhan puolesta Satakunnassa – syynä on häirinnän lisääntyminen

Vetoomuksessa todetaan ehdokkaiden kohtaavan entistä enemmän haukkumista, vihapuhetta ja jopa uhkailua sekä fyysisen koskemattomuuden loukkaamista.

Vaalimainosten töhriminen on yksi tapa rikkoa vaalirauhaa. Arkistokuva on vuoden 2021 kuntavaalien edeltä Helsingistä.

22.2. 19:01

Seitsemän Satakunnassa toimivan poliittisen puolueen piirijärjestöjohtajaa on laatinut yhteisen vetoomuskirjoituksen vaalirauhan puolesta.

Keskiviikkona julkaistussa kirjoituksessa todetaan, että ehdokkaiden kohtaama häirintä on lisääntynyt viime vuosina.

”Se on epäasiallista kohtelua, kuten yksityisen tai väärän tiedon levittämistä, vihapuhetta, seksuaalista häirintää, henkilöön menevää haukkumista ja jopa uhkailua ja fyysisen koskemattomuuden loukkaamista.”

”Häirinnän tavoitteena on rajoittaa joidenkin osallisuutta yhteiskunnalliseen päätöksentekoon. Tällaiselle ei saa antaa jalansijaa.”

Piirijärjestöjen puheenjohtajat vakuuttavat arvostavansa jokaista eduskuntavaaleissa ehdolle asettunutta ehdokasta puoluetaustasta riippumatta. He muistuttavat puolueiden ja ehdokkaiden moninaisuuden olevan suomalaisen demokratian kulmakivi. Erilaiset mielipiteet eivät anna kenellekään oikeutta kohdella toisia epäkunnioittavasti.

Kirjoituksessa todetaan myös, että puolueiden ja ehdokkaiden välisten erilaisten mielipiteiden tulee näkyä julkisuudessa. Silti politiikan arjessa tehdään jatkuvasti hyvää yhteistyötä yli puoluerajojen.

”Sitoudumme asialliseen vaalikampanjointiin kaikilla alustoilla niin verkossa kuin kaduilla ja tapahtumissa. Samaa toivomme kaikilta satakuntalaisilta. Asiallista kritiikkiä sekä ehdokkaiden ja puolueiden näkemysten haastamista saa ja kuuluukin esittää.”

Vetoomuksen allekirjoittaneet piirijärjestöjen puheenjohtajat ovat Harri Lehtonen (sd.), Jouko Lindstedt (ps.), Samu Vahteristo (kok.), Jari Lepistö (kesk.), Mikko Kaunisto (vas.), Jarkko Santala (vihr.) ja Simo Korpela (kd.).

Vuoden 2023 eduskuntavaalien vaalipäivä on sunnuntai 2.4.2023. Ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 22.3.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut