Kirkkojen kellot soivat laajasti Satakunnassa Ukrainan sodan vuosipäivänä

Rauhankellot soivat muun muassa kaikissa Porin seurakuntien kirkoissa.

Rauhankellot soivat perjantaina 24.2. muun muassa Rauman Pyhän ristin kirkossa.

24.2. 6:30

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat ovat kutsuneet seurakunnat ympäri Suomen osoittamaan tukeaan Ukrainalle Venäjän Ukrainaan hyökkäämisen vuosipäivänä 24. helmikuuta 2023, tiedottaa ev.lut. kirkko.

Kirkonkellot ympäri maan soivat tukea Ukrainalle perjantaina kello 12.

Satakunnasta mukana tempauksessa ovat ainakin Rauman Pyhän ristin kirkko sekä kaikki Kankaanpään, Porin, Harjavallan, Eurajoen ja Luvian seurakuntien kirkot.

Keski-Porin seurakunnan kirkkoherra Heimo Hietanen kertoo, että Ukrainan sota ja sen tuottama kärsimys on nostettu usein esille jumalanpalveluksissa. Seurakunnissa rukoillaan Ukrainan ja ukrainalaisten puolesta etenkin sodan vuosipäivää seuraavana sunnuntaina.

”Silloin Ukrainan tilanne kehotetaan erityisesti nostamaan esiin. Muistamme sodan uhreja, ja rukoilemme rauhan puolesta.”

Hietanen muistuttaa seurakuntien tekevän myös koko ajan työtä Ukrainasta Suomeen tulleiden parissa. Eri seurakunnissa on myös kerätty kolehtia humanitääriseen työhön Ukrainassa.

Piispat viestittävät yhteisesti tiedotteessa ukrainalaisten tarvitsevan kaiken saatavilla olevan avun ja tuen.

”Venäjän laiton hyökkäys Ukrainassa jatkuu. Kärsimyksen ja uhrattujen ihmishenkien määrä on kestämätön. Sodan vaikutukset ulottuvat laajalle ja synnyttävät huolta myös täällä Suomessa. Tarvitsemme yhteenkuuluvuutta ja keskinäistä huolenpitoa”, piispat kirjoittavat.

He kannustavat myös kaikkia muistamaan Ukrainaa rukouksissa, lahjoittamaan alueella toimiville avustusjärjestöille ja osoittamaan tukea Suomessa oleville ukrainalaisille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut