”Raskas työ ei kiinnosta suomalaisia nuoria” – tsekkiläinen Bronislav Hyjánek käy leikkaamassa lihaa Raumalla

Syksyllä Satakunnassa alkava elintarvikealan insinöörikoulutus on vastaus alan työntekijäpulaan.

Tsekkiläinen Bronislav Hyjánek on yksi Kivikylän itäeurooppalaisista lihanleikkaajista. Hän on työskennellyt 15 vuotta lihanleikkaajana Raumalla.

26.2. 17:45

Rauma

Kivikylän lihanleikkauslinjalla ei suomen kieltä kuule.

Lihanleikkauslinjan ammattilaiset ovat pääosin itäeurooppalaisia, ja heitä on yhteensä 24. Tsekkiläisiä 13, unkarilaisia 3 ja suomalaisia 8.

Otteista näkyy, että työ on fyysisesti raskasta ja tahti kova.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut