Poliisi löysi sunnuntaina kaksi miestä juuttuneena Kokemäen onnettomuusauton kuljettajan jalkatilaan – toistaiseksi on epäselvää, kumpi ajoi autoa

Päivystävä palomestari luonnehti sunnuntaina, että autossa olijat olivat ”yhdessä kasassa”.

Tällainen oli näkymä onnettomuuspaikalla sunnuntain onnettomuuden jälkeen.

20.2. 17:27 | Päivitetty 20.2. 20:30

Kokemäki

Kokemäen sunnuntaiseen rajuun ulosajoon Kartanonkoivukujalla liittyy epäilys törkeästä rattijuopumuksesta. Auto oli törmännyt ojarumpuun.

Satakunnan Kansa uutisoi onnettomuuden sunnuntaina Satakunnan pelastuslaitoksen kertomien tietojen perusteella. Lounais-Suomen poliisi tiedotti asiasta lisää maanantaina.

Poliisipartio sai Kokemäellä puoliltapäivin tehtävän mahdollisesta rattijuopumuksesta. Partio löysi ilmoitetun ajoneuvon kyljelleen kaatuneena.

Kuljettaja oli ilmeisesti menettänyt ajoneuvon hallinnan ja ajanut ojanreunaa noin 150 metriä, kunnes auto osui betoniseen esteeseen ja sinkoutui kyljelleen ojaan.

Pelastuslaitokselle hälytys onnettomuudesta tuli kello 12.12.

Autolla oli kolme miestä. Kun Kokemäen poliisin partio saapui paikalle, miehistä kaksi oli juuttuneena kiinni kuljettajan jalkatilaan. Päivystävä palomestari luonnehti sunnuntaina, että autossa olijat olivat ”yhdessä kasassa”.

Pelastuslaitos auttoi miehet ulos ajoneuvosta. Kaikki kolme miestä loukkaantuivat ulosajossa.

Oletettavasti kuljettajan jalkatilasta löytyneet olivat kuljettaja ja pelkääjän paikalla istunut matkustaja, kertoo komisario, tutkinnanjohtaja Matti Ala-Haavisto. Asiasta ei kuitenkaan ole vielä varmuutta.

Vauhti oli onnettomuushetkellä sen verran kova, että kuljettajan puolen turvatyyny oli lauennut tilanteessa. Autokin kärsi melkoisia vaurioita.

Poliisilla ei ole vielä tietoa siitä, oliko autossa olleilla turvavyöt kiinni.

”Jotain siitä voi kuitenkin olettaa, kun kaikki on viety ambulanssilla sairaalahoitoon. Törmäyksessä käy pahemmin, jos ei ole turvavyötä ja lyö itsensä auton sisätiloihin”, Ala-Haavisto sanoo.

Jos turvavyö ei ole kiinni, voi lentää jalkatilaan asti.

”Sarjassamme: joskus voi käydä näin, kun ollaan porukalla liikkeellä ja alkoholia ollaan nautittu.”

Kaikki autossa olleet on otettu kiinni epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Poliisi tiedotti samassa yhteydessä myös toisesta rattijuoppoepäilystä, joka sijoittuu lauantaihin aamuyöhön. Poliisi pysäytti liikennevalvonnassaan Harjavallassa Kaupinkujalla henkilöauton, jonka kuljettajan puhalluskoe antoi tuloksen 0,7 promillea. Huumausaineen pikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille. Parikymppisellä miehellä ei ollut ajo-oikeutta.

Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Uutista päivitetty 20.2.2023 kello 20.25: Lisätty Matti Ala-Haaviston haastattelu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut