Laskiaissunnuntaina pääsi pulkkamäkeen ja nyt pakastuu – talvinen sää jatkuu hiihtolomaviikolla

Lumi näyttäisi pysyvän maassa talvilomaviikolla.

Kahdeksanvuotiaat Amanda Mansikka Ulvilasta (kuvassa vasemmalla) ja Fanny Mäkelä Porista olivat tulleet Kirjurinluotoon viettämään laskiaissunnuntaita.

19.2. 17:01

Pori

Laskiaissunnuntaita päästiin viettämään pulkkamäkeen. Tokaluokkalaiset Fanny Mäkelä ja Amanda Mansikka aloittelivat hiihtolomaansa Kirjurinluodossa. Taivas oli pilvessä ja vähän märkää oli, mutta se ei heitä haitannut.

Lumitöitä tekemään joutuneet ovat saattaneet kirotakin viime päivien säätä. Satakunnassa tuli kolmessa päivässä perjantaista sunnuntaihin noin 15 senttimetriä lunta. Määrässä on myös jonkin verran paikallista vaihtelua.

Lämpötila oli sunnuntaina päivällä lähellä nollaa, mutta elohopea lähti jo iltapäivällä laskuun.

Sää pakastuu selvästi maanantaita kohti. Se tietää liukkautta.

”Aamu tulee olemaan ajokeliltään ikävä”, Forecan meteorologi Joanna Rinne kertoo.

Maanantaina Suomen lounaispuolella liikkuu matalapaineen keskus, jota Rinne kuvaa nopealiikkeiseksi ja vaikeasti ennustettavaksi. Se tarkoittaa, että lunta saattaa tulla lisää tai sitten ei.

”Satakunnan eteläpuoliskolle se osuu, Pori on siinä reunalla.”

Lunta olisi ennusteen mukaan luvassa tuolle alueelle viitisen senttimetriä lisää. On myös mahdollista, että alue leviää laajemmalle ja lunta tulee paikallisesti enemmänkin, jopa kymmenen senttimetriä.

Lumisateen jälkeen sää jatkuu tuntuvalla pakkasella. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä voi olla hyvin kireääkin pakkasta, jos pilvipeite rakoilee sopivasti. Joka tapauksessa keskiviikon vastaisena yönä pakkasta on -10–15 astetta tai jopa -20.

Sää lauhtuu torstaiksi, jolloin on luvassa taas isompi lumisadealue. Lämpötila saattaa käydä nollan tuntumassa etenkin rannikolla, mutta pääosin sää jatkuu pikkupakkasella.

Viikonloppuun mennään talvisessa säässä, mutta kireitä pakkaslukemia ei ole tiedossa.

Kirjurinluodon kummuilla oli jatkuvaa liikettä sunnuntaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut