Jesse Lammasniemi, 35, työllistyy suoraan koulusta juuri sinne, minne haluaa – Oppisopimuksissa hurja kasvu, tekijäpula houkutellut työnantajat entistä vahvemmin mukaan

Oppisopimuksia suoritetaan aiempaa enemmän liki jokaisella alalla. Winnovan työelämäpalveluiden johtaja Teija Harju on viikoittain yhteydessä työntekijöitä kaipaavien yritysten kanssa. Entistä useammin päädytään oppisopimusrekrytointiin.

Automaatioasentaja-opiskelija Jesse Lammasniemellä oli ensimmäinen koulupäivä perjantaina 3. maaliskuuta. Hän kertoo jo nyt oppineensa monenlaista Olkiluoto 3:n laitteiden toiminnasta ja huollosta. ”Toivoin, että pääsisin juuri kolmoslaitokselle, sillä olen ollut siellä aiemmin tekemässä eri hommia.”

13.3. 6:00

Porilainen Jesse Lammasniemi, 35, löysi uuden suunnan uralleen Satakunnan Kansan uutisesta viime kesänä. Hän huomasi lehdestä, että muun muassa Olkiluodon ydinvoimayhtiö Teollisuuden Voima (TVO) ja Aurubis Finland hakivat yhteistyöprojektilla sähkö- ja automaatioasentajia koulutettaviksi heille töihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut