Jättimäärä hakemuksia Satakunnan ammattikorkeakoulun kansainvälisiin koulutusohjelmiin – ”Valtavasta kasvusta saatiin viitteitä jo viime syksynä”

17.2. 13:33

Satakunnan ammattikorkeakoulun (Samk) kansainvälisiin tutkintoihin saapui yhteensä 18 400 hakemusta, Samk kertoo tiedotteessa. Yksittäisiä hakijoita oli ammattikorkeakoulun mukaan noin 9 000.

Kevään erillishaussa kohteisiin oli 9 076 hakijaa, joilta tuli yhteensä 18 409 hakemusta. Keväällä 2021 hakijoita oli 2 520 ja hakemuksia 4 519. Hakemusten määrä nousi oppilaitoksen mukaan yli 300 prosenttia.

Samkin mukaan eniten hakijoita oli -tutkinto-ohjelmiin International Business (noin 4 400) ja International Tourism Management (noin 3 700).

"Hakijoiden ja hakemusten määrän valtavasta kasvusta saatiin viitteitä jo viime syksynä, jolloin hakemuksia vain kahteen hakukohteeseen oli kuutisen tuhatta. Se, että Samkin tarjoama koulutus herättää kiinnostusta näin paljon, on toki upeaa”, opiskelijapalveluiden päällikkö Janne Santala kommentoi tiedotteessa.

Suomesta hakemuksia tuli noin 180. Loput eli noin 98 prosenttia hakijoista oli ulkomailta 125 eri maasta.

Haettavissa olivat jo mainittujen kahden lisäksi alempaan tutkintoon johtavat ohjelmat Artificial Intelligence, Logistics, Mechatronics, Physiotherapy, Nursing ja Sea Captain sekä ylempään tutkintoon johtavat Sustainable Business Management, Maritime Management ja Maritime Logistics Management.

Koulutukset alkavat ensi syksynä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut