Loppuviikon sää vaihtelee kurjasta hurjaan – märkää lunta saattaa kertyä Satakunnassa parikymmenen sentin kerros

Perjantaiaamu valkenee vielä tasaisen harmaana, mutta illalla alkaa tapahtua. Ajokeli on viikonloppuna erittäin huono.

Lumisade heikentää ajokeliä viikonloppuna Satakunnassa. Arkistokuva kevään 2020 lumipyrystä.

16.2. 16:43

Melkoinen myräkkä pyyhkäisee yli Satakunnan viikonloppuna. Perjantaina aamulla sää on vielä harmaa ja lämpötila muutaman astetta plussan puolella. Taivaalta saattaa tihkuttaa lunta tai räntää.

”Iltaa kohti tuuli kääntyy kaakkoon ja voimistuu. Illalla alkaa lumipyry, joka jatkuu aina sunnuntaihin asti. Perjantaina ja lauantaina sataa märkää lunta, jota saattaa kertyä märkyydestä riippuen enimmillään noin 20 senttiä”, kuvailee päivystävä meteorologi Joonas Koskela Forecalta.

Hän arvioi märän lumen ja voimakkaan tuulen aiheuttavan monenlaisia ongelmia, muun muassa puiden taipumista sähkölinjoille, oksien katkeamista ja lumen kinostumista ajoradoille.

Tuuli puhaltaa perjantai-illan ja lauantaiaamun välillä puuskissa enimmillään navakasti tai kovaa. Lauantaina tuuli heikkenee vähitellen ja kääntyy sunnuntaina idän kautta pohjoisen puolelle. Pyhän kovimmat tuulet jäävät merelle.

Sunnuntaina lumisade muuttuu kuivemmaksi ja sää kylmenee.

”Perjantaina päivällä lämpötilat ovat nollasta pikkaisen plussan puolelle, lauantaina ollaan nollan vaiheilla ja sunnuntaina hieman pakkasella.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut