Apetit sai loppuvuodesta nostettua tuotteidensa hintoja kauppojen pakastealtaissa – tulos oikeni

Pakastekasvisten lisäksi yhtiö kilpailee pakastepizzojen markkinoista.

Pakastekasviksistaan tunnetun Apetitin Säkylän tehtaan linjalta tulee kasvispihvejä. Yhtiö lähti haastamaan ulkomaisia kilpailijoita myös pakastepizzoissa. Pudasjärvellä valmistetun uudistetun pizzavalikoiman myynti on vastannut tavoitteita.

16.2. 12:14

Säkylä

Elintarvikeyhtiö Apetit paransi tulostaan viime vuoden viimeisellä neljänneksellä nostamalla myyntihintojaan. Yhtiö kertoo saaneensa hinnankorotuksia vähittäiskaupan myyntihintoihin pääosin lokakuun alusta.

”Vuositasolla liikevoitto jäi vertailukaudesta. Koko konsernin tulosta painoivat kasvaneet raaka-aine- ja energiakustannukset. Kohonneita kustannuksia päästiin viemään hintoihin viiveellä”, toimitusjohtaja Esa Mäki kertoo yhtiön tiedotteessa.

Yhtiön koko vuoden jatkuvien toimintojen vertailukelpoinen liikevaihto oli 181,7 (vuotta aiemmin 149,1) miljoonaa euroa. Käyttökate oli 9,2 (11,1) miljoonaa euroa. Liikevoitto oli 3,5 (5,8) miljoonaa euroa.

Konsernin maksuvalmius on hyvä ja rahoitusasema vahva. Omavaraisuusaste oli 81,8 (59,4) prosenttia ja nettovelkaantumisaste oli -13,2 (26,6) prosenttia. Muutokseen on vaikuttanut pääasiassa viljakauppaliiketoiminnan myynti.

Tulosohjeistuksessaan pörssiyhtiö arvioi alkaneen vuoden jatkuvien toimintojen liikevoiton paranevan viime vuodesta. Hallitus ehdottaa varsinaiselle yhtiökokoukselle, että tilikaudelta 2022 maksetaan osinkoa 0,50 euroa osakkeelta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut