Kahden tonnin duo julkaisi postuumisti – Ruokoski ja Aromaa ottavat kantaa Pori–Haapamäki-rataan

Pomarkkulaisen parivaljakon kappaletta ei haluttu jättää julkaisematta.

Jaakko Aromaa ja Teemu Ruokoski eli Kahden tonnin duo kuvattuna toukokuussa 2020. Takana näkyy Pomarkun uudelleen rakennettu kivisilta, jonka vaiheisiin liittyen duo syntyikin.

15.2. 11:00

Pomarkku

Marraskuussa menehtyneen muusikko Teemu Ruokosken ja toisen pomarkkulaisen, kunnanvaltuutettunakin vaikuttavan Jaakko Aromaan Kahden tonnin duo laulaa vielä postuumisti yhdestä kotikuntaa koskettavasta puutteesta.

Nyt julkaistu kappale nostaa esiin sen, että Pomarkussa kulkee rautatie, mutta juna ei.

”Eikö nyt jo liikene tänne takas junaliikenne”, duo laulaa.

Duo syntyi vuonna 2016 ottamaan kantaa kuntalaisia kovasti puhuttaneeseen vanhalle kivisillalle asetettuun painorajoitukseen. Siitä juontaa myös duon nimi.

Sillasta syntyi useampikin kappale, ja omansa saivat myös Isojärvelle vievän tien tärisyttävän huono kunto sekä yli 200-vuotiaan kirkon paanukatto.

Junaliikennettä peräävä kappale syntyi Jaakko Aromaan mukaan jo muutama vuosi sitten, mutta muun muassa videon teko kappaleeseen jäi kesken.

”Teemun kanssa puhuttiin, että kyllä kappale vielä julkaistaan. Se jäi nyt sitten minun osalleni. Ei sitä voinut jättää koneelle lojumaan. Teemun musiikki ansaitsee elää”, Aromaa sanoo, vaikka toteaakin tuntuvan erikoiselta, kun kaveria ei enää ole vierellä.

Nähtäväksi jää, mikä on viimeisen kappaleen vaikuttavuus.

Kahden tonnin duon Facebook-sivulla kerrotaan erään naisen hätääntyneen havaittuaan, että duon lauluissa mainitut seikat alkoivat korjaantua. Hän pyysi välittämään viestiä, ettei duo ainakaan junaradasta tekisi kappaletta, hän kun oli juuri ostanut talon radan vierestä, eikä halunnut kotirauhansa rikkoutuvan.

”Noh, Kahden Tonnin Duolle tämä oli bensaa liekkeihin”, Aromaa lausuu.

Pori–Haapamäki-kappaleen on säveltänyt Teemu Ruokoski, sanat syntyivät yhdessä. Kappaleella on vierailevana tähtenä porilainen huuliharpisti Risto Ojalammi.

Kappale julkaistiin ystävänpäivänä 14. helmikuuta, Teemu Ruokosken syntymäpäivän aattona.

Lue lisää: Kahden Tonnin Duo lauloi uuden sillan Pomarkkuun: ”Tehkää sellainen silta, josta pääsee kulkemaan myös maajussit traktoreillaan” – muillekin epäkohdille on syntynyt omia kappaleita

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut