Rauman seutu yritysrankingissa taas palkintopallilla – Porin seutu menetti sijoitustaan

Seinäjoen seutukunta uusi kärkipaikkansa Suomen vetovoimaisimpana yritystoiminnan alueena.

Rauma ja sen lähikunnat Eura, Eurajoki ja Säkylä ovat maan vetovoimaisimpien seutukuntien vertailussa kolmen kärkijoukossa.

15.2. 9:51

Rauma

Rauman seutu on säilyttänyt sijoituksensa maan vetovoimaisimpien yritystoiminnan alueiden joukossa. Elinkeinoelämän Keskusliiton (EK) kahden vuoden välein kokoamassa tutkimuksessa Rauman seutu säilytti hopeamitalisijoituksensa 25:n seutukunnan vertailussa.

Satakunnasta EK:n kuntarankingissa oli mukana myös Porin seutukunta, joka oli sijalla 16. Kaksi vuotta sitten sitten Porin seutukunta oli sijalla 13.

Kuntaranking mittaa eri alueiden vetovoimaisuutta yritystoiminnan näkökulmasta. Vertailussa käytetään yrityksille suunnattua kyselytutkimusta sekä aluekohtaisia kuntatalous- ja yrittäjyystilastoja.

Kuntaranking 2023:n Suomen vetovoimaisimmaksi alueeksi yritystoiminnalle arvioitiin Seinäjoen seutu, jonka alueeseen kuuluvat Ilmajoki, Isokyrö, Kauhava, Kurikka, Lapua ja Seinäjoki. Kaksi vuotta sitten Seinäjoki oli myös ykkössijalla.

Rauman seudun hopeamitalisijoitus säilyi myös ja Salon seutu uusi pronssimitalinsa.

Tulosparantajina esille nousevat jo 4. sijalle noussut Tampereen seutu sekä kärkikymmenikköön kiilanneet Lahden ja Ylä-Savon seudut. Kaikkein kovimman nousun teki Kajaanin seutu, joka vahvisti asemiaan EK:n Kuntarankingin keskijoukoissa. Uutena vertailussa oli Porvoon seutu, joka sijoittui heti sijalle 6.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut