Satakunnan Kansan eduskuntavaalikone aukesi

Konetta voi hyödyntää varsinaiseen vaalipäivään asti. Ehdokkaiden vastauksia täydentyy koko ajan lisää.

15.2. 2:00

Satakunnan Kansan vaalikone on avattu. Löydät sen osoitteesta satakunnankansa.fi/vaalikone.

Vaalikoneen avulla voit tutustua ehdokkaisiin ennen äänestyspäätöstä ja löytää arvoihisi sopivan eduskuntavaaliehdokkaan Satakunnan vaalipiiristä tai muualta Suomesta. Vaalikone on käytettävissäsi eduskuntavaalien varsinaiseen vaalipäivään eli 2. huhtikuuta 2023 asti.

14. helmikuuta 2023 vaalikoneessa oli jo noin 1 500 ehdokkaan vastaukset koko maasta. Satakunnan vaalipiiristä oli tiistaina vastannut 80 ehdokasta, ja vastauksia tulee koko ajan lisää.

Eduskuntavaalien ehdokasasettelu ei ole vielä päättynyt, mutta vuoden 2019 vaaleissa ehdokkaita oli noin 2 500 koko maassa.

Eduskuntavaalit

Ehdokas, toimi näin

Jos olet eduskuntavaaliehdokas, mutta et ole vielä saanut pääsyä vastaamaan etkä ole löytänyt vastauslinkkiä sähköpostistasi, toimi seuraavasti:

Puolueen ehdokas: ota yhteyttä omaan puolueeseesi.

Valitsijayhdistyksen ehdokas: pyydämme yhdistykseltä yhteydenottoa sähköpostilla osoitteeseen vaalikone@sanoma.fi.

Satakunnan Kansan toimituspäällikkö Hannu Pitkäranta uskoo, että vaalikoneella on yhä merkittävämpi rooli siinä, miten kansalaiset valitsevat äänestämänsä ehdokkaan.

Satakunnan Kansan vaalikone on ollut kerta toisensa jälkeen valtavan suosittu sisältö. Usein etenkin nuorimmat äänestäjät hakevat koneesta tukea äänestyspäätökselleen ja kartoittavat ehdokkaita, joiden arvot kohtaavat heidän omiensa kanssa”, Pitkäranta sanoo.

Satakunnan Kansan vaalikone on osa Sanoman yhteistä vaalikonehanketta, jossa ovat mukana myös Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, Aamulehti sekä lukuisat Sanoman paikallismediat, kuten Kankaanpään Seutu, Sydän-Satakunta, Merikarvialehti, Jämsän Seutu, Tyrvään Sanomat, Rannikkoseutu, Janakkalan Sanomat ja Nokian Uutiset.

Vaalikoneen taustalla on Sanoman kokenut vaalikonetiimi. Kone sisältää yleisiä asiakysymyksiä, arvokysymyksiä ja kymmenen vaalipiirikohtaista kysymystä Satakunnasta.

Arvokysymykset tuovat esiin perinteisen vasemmisto–oikeisto-jaon sekä erot sosiokulttuurissa arvoissa. Vaalikoneessa on kysymyksiä muun muassa verotuksesta, taloudesta ja monikulttuurisuudesta. Vaalikone mahdollistaa sekä ehdokkaiden että puolueiden vertailun.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut