Porin olosuhdepalvelu paljastaa, mitä latua kannattaa sivakoida ja radan, jolla luistin liukuu

Porissa otettu käyttöön uusi hiihtolatu- ja luistinratatietojärjestelmä.

Olosuhdepalvelu-sivustolta voi tarkistaa, missä kunnossa luistinradat ja hiihtoladut ovat.

14.2. 13:19

Pori

Porin kaupunki on ottanut käyttöön uuden hiihtolatujen ja luistinratojen olosuhdepalvelun, josta löytyy jatkossa tiedot muun muassa talviliikuntapaikkojen kunnosta, pituudesta, sijainnista sekä vaativuudesta. Kaupunki kertoo asiasta tiedotteessa.

Järjestelmässä hiihtoladut sekä luistinradat on eritelty omille sivuilleen. Liikuntapaikkoja on mahdollista paikantaa hakutoiminnon tai oman sijainnin avulla, sekä suodattaa esimerkiksi kunnon tai vaativuuden mukaan. Ulkojäät voi järjestelmässä eritellä jääkenttiin sekä kaukaloihin.

Järjestelmästä löytyy myös pysäköintipaikat hiihtolatujen läheisyydestä.

”Tavoitteena on pystyä palvelemaan hiihtäjiä ja luistelijoita parhaalla mahdollisella tavalla ja edistää näin liikkumisen mahdollisuuksia talviolosuhteissa”, liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti tarkentaa tiedotteessa.

Lisäksi järjestelmästä löytyy tietoa liikuntapaikkojen valaistuksesta. Jatkossa Porin metsässä valot syttyvät aamuisin kello 7 ja sammuvat iltaisin kello 22.

Latujen ja luistinratojen kunto- ja hoitotilanteet olivat aiemmin osana Pori Liikkuu -sovellusta. Jatkossa hoitotiedot löytyvä Sometec-järjestelmästä, eikä niitä päivitetä enää sovellukseen.

Porin ulkoliikunnan olosuhdepalvelu löytyy osoitteesta https://pori.sometec.fi/

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut