Porin ja Rauman satamat ja kuljetukset lakkoon keskiviikkona – jos sopimusneuvotteluissa ei saada tulosta

Porin ja Rauman satamien ahtaustoiminta seisahtuu keskiviikkoaamulla.

Ahtaus- ja kuljetusalan työehto- ja palkkasopimuksista on neuvoteltu yli kaksi kuukautta. Jos tulosta sovittelusta ei synny tiistain kuluessa, alkavat lakot keskiviikkoyönä ja aamulla satamissa. Kuvassa Rauman satama.

14.2. 9:53

Satakunta

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n ja alan työnantajaliittojen neuvottelut uusista työehtosopimuksista ja palkoista ovat viime hetken sovittelussa valtakunnansovittelijan toimistossa.

Mikäli sovintoesitystä tai sopimusta ei saavuteta tiistain neuvotteluissa, alkavat satamien ahtaustoiminnan ja kuljetusten lakot keskiviikon vastaisena yönä. AKT:n ilmoituksen mukaan ensimmäisenä alkavat tiistaina 14.2. kello 24 kuorma-autoliikenteen, säiliöauto- ja öljytuotealojen lakot. Niiden on määrä päättyä 21.2.

Satakunnassa näkyvimmät seuraamukset ovat kuljetusalan lakoista ovat Porin ja Rauman satamien toiminnan seisahtuminen. Lakot alkaisivat satamissa keskiviikkona 15. helmikuuta kello 6 ja jatkuisivat toistaiseksi ilman määräaikaa.

Terminaalitoiminta-alan lakon on määrä alkaa myös keskiviikkona 15.2. kello 6 ja lakko jatkuisi 22.2. aamuun kello 6.00.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut