Rauma pestasi Ellun Kanat edunvalvonnan kirkastamisen opetukseen

Päättäjille ja virkamiehille vaikuttamisen pelikirja työvälineeksi.

Virkamiesjohto ja kaupungin korkein päättäjäporras pääsee Raumalla teho-opetukseen. Tavoitteena on vaikuttamisen ja edunvalvonnan tehostaminen.

13.2. 17:46

Rauma

Maan tunnetuimpiin viestintäkonsultoinnin yrityksiin lukeutuva Ellun Kanat on pestattu terästämään Rauman kaupungin vaikuttamistoimintaa ja kaupungin edunvalvonnan tavoitteiden toteutumista.

Edunvalvontakoulutusta ostetaan Ellun Kanat -konsulttiyhtiöltä Rauman avainvirkamiehille sekä poliitikoille, erityisesti kaupunginhallituksen ja -valtuuston jäsenille. Kaupunginjohtaja Esko Poikelan virkamiespäätöksellä hankitun koulutuskokonaisuuden kustannus on 32 800 euroa ilman arvonlisäveroa.

Antamansa tarjouksen mukaan Ellun Kanat -konsultointi järjestää raumalaispäättäjille vaikuttamiskoulutuksen, kaksi työpajapäivää sekä laatii vaikuttamisen keinoista ja menetelmistä tausta-analyysin. Uudet kirkastetut vaikuttamisen keinot ja menetelmät on määrä koota erityiseen pelikirjaan.

Rauman edunvalvonta keskitetty ydinryhmälle, johon kuuluvat virkamiesjohdolle ja kaupunginhallituksen puheenjohtajista, ja sen ohjausryhmänä on toiminut kaupunginhallitus. Tärkeinä edunvalvontakohteina ovat muun muassa valtatie 8:n ja liikenneyhteyksien parantaminen, henkilöjunaliikenne ja uutena sosiaali- ja terveyspalvelut, jotka siirtyivät vuoden 2023 alusta Satakunnan hyvinvointialueen hoitovastuulle.

Ellun Kanat -konsultoinnin tuella Rauma pyrkii kirkastamaan vaikuttamisensa tavoitteita ja edunvalvonnan kärkien täsmentämistä. Hankintaperusteluissa on asetettu tavoitteeksi saada laajemmin kaupungin virkahenkilöstö ja luottamushenkilöt mukaan vaikuttamistyöhön.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut