I-P: Nakkilassa humaltuneena toiminut pappi on mokaillut ennenkin: Taustalla rattijuopumus ja toisia humalassa toimitettuja siunaustilaisuuksia

Nakkilan kirkko.

12.2. 14:23

Nakkila

Elokuussa 2022 Nakkilan kirkosta nousi kohu, kun siellä suoritettuun hautaan siunaustilaisuuteen saapunut pappi oli selvästi humalassa. Nyt kyseisestä papista on selvinnyt hänen mokailleen ennenkin alkoholin vaikutuksen alaisena, kertoo Ilkka-Pohjalainen.

Lue lisää: Pappi oli niin tuhdissa humalassa, että suntio kutsui poliisin kirkkoon – siunaustilaisuus keskeytettiin

Ilkka-Pohjalaisen selvityksen mukaan kyseinen pappi oli keväällä 2020 saanut kahden kuukauden määräaikaisen viranhoitomääräyksen Seinäjoen seurakuntaan.

Tämän aikana pappi oli ollut päihtyneenä siunaamassa kaksi vainajaa hautaan perättäisinä päivinä viikonloppuna Seinäjoella.

Perjantaina pidetyissä hautajaisissa olleet vainajan omaiset olivat reklamoineet papista seurakuntaan. Lauantain hautajaisissa suntio ja kanttori havaitsivat papin haisevan alkoholilta. Seinäjoen seurakunnan kirkkoherra kuuli pappia asiasta maanantaina. Pappi oli ilmestynyt kirkkoherran kuulemistilaisuuteen päihtyneenä.

Tapauksen johdosta pappi erotettiin määräaikaisesti virastaan kuukauden ajaksi.

Pari kuukautta ennen Nakkilan kohua oli samainen vuonna 1974 syntynyt pappi Ilkka-Pohjolaisen mukaan syyllistynyt törkeään rattijuopumukseen.

Lehdessä kerrotaan, että kesäkuussa 2022 pappi ajoi henkilöautolla 600 metrin matkan 2,93 promillen humalassa Nurmossa. Matka päättyi, kun mies törmäsi autolla parkkipaikalla sijainneeseen liikenne-esteeseen.

Joulukuussa Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus määräsi miehelle 90 tuntia yhdyskuntapalvelua törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Tuomio on lainvoimainen.

Vuoden 2022 syyskuussa Turun tuomiokapituli ilmoitti erottaneensa Nakkilan kirkossa siunaustilaisuudessa humalassa esiintyneen papin pappisvirasta.

Pappisvirasta erottaminen tarkoittaa sitä, että henkilö ei voi enää toimia pappina.

Tuomiokapitulin päätöksen perusteena on toistuva papille sopimaton käytös viranhoidossa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut