Vanhan Rauman uusi suojelukaava yleisöesittelyyn – Torin päivitetyt kehitysideat nähtäville

Kaupunkilaisilla on mahdollisuus vaikuttaa luonnosvaiheessa olevan Vanhan Rauman asemakaavan uudistukseen tulevalla viikolla. Tarjolla on myös erillisiä keskustelutilaisuuksia kaavoituksen virkahenkilöiden kanssa.

12.2. 11:00

Rauma

Vanhan Rauman vuosia valmisteltua asemakaavamuutosta esitellään tulevalla viikolla kaupungin järjestämässä yleisötilaisuudessa.

Kaupunkilaisilla on tilaisuus myös kysyä luonnosvaiheessa olevasta kaavauudistuksesta. Lisäksi kaupungin kaavoituksen virkamiehet esittelevät tiistaina 14. helmikuuta järjestettävässä yleisötilaisuudessa tuorestettuja kauppatorin kehitysideoita ja -suunnitelmia, joista yhtenä on esitetty kokonaan uutta toripaviljonkirakennusta.

Rauman kaupunginhallituksen hyväksymä Vanhan Rauman asemakaavaluonnos on julkisesti nähtävänä 8. maaliskuuta saakka. Kaavasta voivat jättää mielipiteensä kaikki kunnan jäsenet ja osalliset.

Kaavauudistus on laajuudeltaan ja yksityiskohdiltaan mittava. Yli kolmen vuotta valmisteltu asemakaava korvaa vuonna 1981 hyväksytyn suojeluasemakaavan sekä joukon vielä vanhempia kaavoja noin 29 hehtaarin puukaupunkialueella.

Nykyisten asemakaavojen mukaan Vanhan Rauman 600 rakennuksesta suojelun piirissä on noin 60 prosenttia, mutta uudessa kaavassa noin 89 prosenttia.

Kaavaluonnoksen ensimmäinen vaihe käsittelee ensisijaisesti rakennusten suojelumerkintöjä, käyttötarkoituksia ja lisärakennusoikeuksia.

”Osallisia ovat maankäyttö- ja rakennuslain mukaan alueen maanomistajat sekä viranomaiset ja yhteisöt, joiden toimialaa suunnittelussa käsitellään. Osallisiin kuuluvat myös henkilöt, joiden työntekoon tai muihin oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa”, kaavoitusarkkitehti Mervi Tammi sanoo.

Vanhan Rauman asemakaavamuutosta koskeva kaikille avoin yleisötilaisuus järjestetään tiistaina 14.2. kello 18–20 kaupungintalon ravintola Knuutinpojassa.

Lisäksi asemakaavamuutoksesta voi tulla keskustelemaan kaavoittajien kanssa Vanhan Rauman korjausrakentamiskeskus Tammelaan osoitteeseen Eteläpitkäkatu 17. Keskustelutilaisuudet järjestetään torstaina 16.2. kello 12–18 ja tiistaina 21.2. kello 8–12.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut