Rauma tavoittelee uusia tapahtumia – kymppitonneja tarjolla organisaattoreille

Tavoitteena saada vetovoimaisia tapahtumia kesäsesongin ulkopuolelle.

Tapahtumatarjonta keskittyy Raumallakin kesään. Kaupunki yrittää saada suoralla rahatuella tapahtumia kesäsesongin ulkopuolelle. Arkistokuva 2021 Pitsiviikolta Vanhasta Raumasta.

11.2. 16:28

Rauma

Kaupungin tapahtumatarjontaa yritetään laajentaa Raumalla suoralla rahallisella tuella. Kaupunginhallitus käsittelee tulevan viikon kokouksessaan vuoden 2023 tukijaon periaatteita ja ehtoja.

Viime vuonna Rauman kaupunki jakoi tapahtumajärjestäjille 40 000 euroa ja tänä vuonna on jaossa 50 000 euroa. Esityksenä on, että tuki jaettaisiin enintään kolmelle hakijalle.

Kaupunkikehityskoordinaattori Camilla Pihlman toteaa kaupungin tiedotteessa, että tapahtumatuki on tarkoitettu tapahtumajärjestäjille, jotka tuottavat Raumalle yleisötapahtumia kesäsesongin ulkopuolella. Etusijalla ovat tapahtumat, jotka edistävät Rauman kaupungin strategian toteutumista sekä kaupungin pitovoimaa, vetovoimaa ja valovoimaa.

”Vuoden 2023 hakuun toivomme ilmoitettavan erityisesti tapahtumia, jotka on suunnattu lapsiperheille sekä lapsille ja nuorille”, Pihlman sanoo.

Kaupunginhallituksen esityslistalle on kirjattuna, että tapahtumatukea saavan tapahtuman tulee tavoitella vähintään maakunnallista vaikuttavuutta, eli tapahtumaa tulee markkinoida Rauman seudun ulkopuolelle ja kävijöitä tavoitellaan muualtakin kuin Rauman seudulta.

Viime vuonna Rauman kaupungin tapahtumatukea myönnettiin kahdelle tapahtumalle. Pitsikaupungin Joul -tapahtuman yhteydessä järjestetty Joultori sai tukea 30 000 euroa ja Otanlahden Rantapuiston venetsialaistapahtuma 10 000 euroa. Venetsialaistapahtuma ei toteutunut.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut