Porisuhdeneuvoja putsasi ihan oikeasti suuren markkinointikilpailun palkintopöydän – mutta miten estää surullisen kuuluisa Ässät-ilmiö?

Tuomariston mukaan Porisuhde-kampanjassa löydettiin uniikki tapa aiheuttaa paikallisissa ja ex-porilaisissa ylpeyden tunnetta kotipaikkakuntaansa kohtaan.

Porilaisille oli aihetta riemuun, kun Porisuhde-kampanja voitti markkinointiväen valtakunnallisessa Effie-kilpailussa pääpalkinnon ja kaksi kultaista palkintoa.

10.2. 14:06

Pori teki kuntamarkkinoinnin saralla jotain, johon mikään muu kunta ei ole aiemmin yltänyt. Kaupungin Porisuhde-kampanja voitti kaksi Effie -kultaa sarjoissa Erikoissarja sekä Tuotteet ja palvelut -sarja.

Lisäksi koko kilpailun pääpalkinto Grand Effie matkasi Poriin. Effie Awards on maailman laajin markkinoinnin tehokkuutta mittaava kilpailu.

Suomessa kilpailu järjestettiin 21. kerran.

Torstaina Helsingissä pidetyssä gaalassa jaettiin Grand Effien lisäksi kaksi kultaista, kaksi hopeista ja kuusi pronssista Effietä.

Kilpailun järjestäjien lähettämä tiedote siitä, kuinka Porisuhdeneuvoja putsasi palkintopöydän, ei siis tällä kertaa sisällä markkinointiväelle tyypillisiä ylisanoja.

Porin kaupungin ja mainostoimisto Staartin kampanjan poikkeuksellista menestystä kuvaa se, että himmeämpiä Effie-palkintoja mainoskampanjoistaan saivat muun muassa Puuilo, Battery-energiajuoma, K-marketit ja Fazer leipomot.

Tuomariston mukaan Porisuhdeneuvoja-kampanja oli poikkeuksellisen rohkea ja haastoi täysin alan konventiot. Kampanjassa yhdistyi huumori, vahva itseironia, luotto omiin vahvuuksiin ja yksinkertaiseen konseptiin.

”Työ sai ansaitusti valtavan valtakunnallisen näkyvyyden ja erittäin kovat tulokset. On löydetty uniikki tapa kommunikoida, joka ei vain herätä mielenkiintoa vaan aiheuttaa paikallisissa ja ex-porilaisissa ylpeyden tunnetta kotipaikkakuntaansa kohtaan. Kuntamarkkinoinnilta on vaikea toivoa enempää!”

Vuosi 2022 jää siis suomalaiseen markkinointihistoriaan Porisuhdeneuvojasta.

Vaan miten jatkossa? Porissa tunnetaan erittäin hyvin Ässät-ilmiö. Mestaruutta seuraa krapulavuosi ja pahimmillaan vuosikymmenien mittainen kuiva jakso.

Kaupungin matkailu- ja markkinointiyksikön päällikkö Tiina Lehtonen myöntää jo ennakkoon, että ensi vuoden gaalassa Pori ei ole palkintorohmu. Luvassa ei ole mitään uutta konseptia hurmaamaan palkintoraateja.

”Vaikka porisuhdeneuvoja Luukkone jäikin eläkkeelle, tuomme jatkossakin porisuhteisiin uusia kulmia ja ulostuloja. Kun kampanja oli viime vuonna asukasmarkkinointia, niin nyt suunnitellaan vastaavaa matkailun puolelle. Brändi pysyy pohjalla.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut