Kotikunnan kysely oli jo liikaa: Valittaja vaatii Porin lapsille tarjoamaa kesäruokailua lopetettavaksi välittömästi – pitää lainvastaisena

Kuvituskuvan sapuskat eivät liity tapaukseen.

9.2. 19:47

Pori

Porin kaupunginhallitus on saanut käsiteltäväkseen oikaisupyynnön lasten maksuttomaan kesäajan kouluruokailuun liittyen.

Kaupunginhallitus päätti viime joulukuussa jatkaa neljä vuotta sitten aloitettua kesäruokailua, joka on tarkoitettu 7–18-vuotiaille nuorille. Valtuusto on myöntänyt siihen 100 000 euron määrärahan.

Nyt valituksen tehnyt vaatii päätöksen toimeenpanoa välittömästi keskeytettäväksi.

Valittajan mielestä ruokailu on lainvastainen, koska siihen osallistujilta kysytään kotikuntaa. Hän vaatii myös, että päätöksentekijät vastaavat muiden kuin porilaisten lasten ruokailukuluista.

Valittajan mielestä päätös on myös epäselvä, eikä hänelle selvinnyt keille kaikille ruokailu kuuluu.

Vs. kaupunginjohtaja Lauri Kilkku (kok.) esittää, että oikaisuvaatimus hylätään.

Esitystekstin mukaan ruokailupaikoissa on kysytty ruokailuun osallistuvien henkilöiden asuinpaikkaa, koska on haluttu seurata millaiselta alueelta ruokailu tavoittaa kävijöitä.

Ulkopaikkakuntalaisten lasten saattajille on kerrottu, että ruokailu on tarkoitettu ensisijaisesti porilaisille lapsille ja nuorille, mutta ketään ei ole käännytetty pois ruokailusta eikä näin tulla toimimaan jatkossakaan.

Ruokailun tarkoituksena on edistää lapsiperheiden hyvinvointia tarjoamalla lapsille ja nuorille mahdollisuus päivittäiseen lämpimään ruokaan ja yhdessäoloon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut