Ennakkosuosikit veivät voiton Ulvilaan – SK:n Mediavisan finaalissa vaadittiin tiukkaa tietoa niin Sampsa Katajasta kuin kaupan alan lakosta

Satakunnan Kansan Mediavisan alkukarsintoihin osallistui 777 oppilasta, ja verkossa 1 300 lukijaa kokeili tietämystään. Voit itse testata tietosi finaalikysymyksistä tämän artikkelin lopussa.

Tieto on valtaa. Ulvilan yhteiskoulun yhdeksäsluokkalaiset Sofia Mansikka, Aada Kumlander ja Jessica Kovanen löysivät nopeasti oikeat vastaukset sanomalehden sivuilta.

9.2. 16:36

Satakunnan Kansan yläkoululaisille suunnatun Mediavisan voitto meni tänä vuonna ennakkosuosikeille.

Ulvilan yhteiskoulun 9B-luokan oppilaat Sofia Mansikka, Aada Kumlander ja Jessica Kovanen olivat saaneet parhaan tuloksen alkukarsinnoissa, torstaina ulvilalainen tieto oli valtaa myös finaalissa.

Alkukarsintoihin osallistui 777 oppilasta, ja verkossa 1 300 lukijaa kokeili tietämystään. Ulvilan kolmikko olisi ollut alkukarsintatuloksellaan 20/24 jaettu ykkönen myös kokonaiskisassa.

Kysymykset alkukarsintoihin ja finaaliin laatinut toimittaja Marjut Itkonen ei päästänyt kilpailijoita helpolla. Oikeaa vastausta monivalintakysymykseen ei löytynyt uutisen otsikosta.

Itkonen oli laatinut kysymykset alkuviikon Satakunnan Kansan uutisista ja haastatteluista. Kilpailijoilta kysyttiin muun muassa jääkiekkoilija Sofianna Sundelinin unelmasta ja häirintäkohun keskellä olevan Sampsa Katajan luottamustehtävistä.

Vastaukset sai etsiä lehdistä, mutta aikataulun puitteissa.

”Osa kysymyksistä oli niin pitkiä, että piti miettiä, mitä niissä oikein kysytään”, pohtii Aada Kumlander.

Voittoisa kolmikko kiistää olevansa aktiivisia lehdenlukijoita. Kännykän kautta he seuraavat uutisia sen verran, että kiinalaisen vakoiluilmapallon alas ampunut valtio oli helppo lehdestä varmistaa. Porin lyseon nepsy-opettajan työ ei ollut tuttua yläkoululaisillekaan.

Torstain Mediavisassa nopeus ei tällä kertaa ollut valttia. Ulvilalaiskolmikko oli finaaliin päässeistä neljästä joukkueesta hitain vastaaja, mutta voitto tuli 22 oikealla vastauksella 24:sta.

”Meillä sujui yhteistyö hyvin. Kukin tiesi tarkalleen, mitä ja mistä etsiä”, paljastaa Jessica Kovanen voiton salaisuuden.

SK:n Mediavisan finaalin lopputulokset:

1. Ulvilan yhteiskoulun 9B, Sofia Mansikka, Aada Kumlander ja Jessica Kovanen 22/24 pistettä

2. Noormarkun yhteiskoulun 9A, Amanda Tynkky, Sarah Laine ja Aada Terävä 20/24 (nopeampi aika)

3. Länsi-Porin koulu 8B, Vilja Latva-Kokko, Karo Koskinen, Katleena Ketola 20/24

4. Noormarkun yhteiskoulun 8A, Pinja Puumala, Loviisa Penttilä 19/24.

Kokeile itse mitä tiedät alkuviikon uutisista:

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut