”Kunnioitamme työntekijöiden valintaa” – Satakunnan Osuuskauppa sulki Porin Prismat työtaistelun takia

Vain muutama henkilökunnan jäsen tuli töihin. Osuuskauppa ilmoitti kunnioittavansa kaikkien henkilökohtaista valintaa.

Kuva otettu 4. helmikuuta, kun Satakunnan Osuuskauppa kielsi Palvelualojen ammattiliitto PAMia tulemasta tonteilleen. Kuvassa vasemmalta pääluottamushenkilö Sami Viitasaari, pääluottamushenkilö Melina Mäkelä sekä Jarkko Seppälä ja Nea Kähkönen.

9.2. 8:35 | Päivitetty 9.2. 8:50

Pori

Satakunnan Osuuskauppa on tehnyt päätökset Porin Länsi-Porin ja Mikkolan Prismojen sulkemisesta PAMin järjestämän työtaistelun takia torstaina ja perjantaina 9-10.2. Asiasta ilmoitettiin osuuskaupan Facebook-sivuilla.

Vielä eilen tieto oli, että Porin Prismojen auki pitämistä harkitaan. Torstain Satakunnan Kansan Prismojen ilmoituksessa kerrotaan, että ”Prisma Mikkola pyritään pitämään avoinna”.

S-marketit ja Salet ovat avoinna normaalisti. Myös Emotion, Oma parturi-kampaamot sekä Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki ovat suljettuna Prisma Mikkolassa ja Länsi-Porissa.

Satakunnan osuuskaupan market- ja tavaratalotoimialan toimialajohtaja Jussi Kaartisen mukaan päätöksen Prismojen sulkemisesta teki liiketoimintayksikkö. Työpaikalle ilmaantui aamulla esimiesten lisäksi vain muutama työntekijä, ja Prismojen auki pitäminen sekä riittävän asiakaspalvelun turvaaminen osoittautui mahdottomaksi.

”Kunnioitamme työntekijöiden henkilökohtaista valintaa osallistuako työtaisteluun vai ei”, Kaartinen toteaa.

”Tilanne arvioitiin niin, että pidämme Prismat kiinni.”

Lakon vaikutukset näkyivät Prismoissa jo keskiviikkona. Esimerkiksi useat leipätiskit ammottivat tyhjyyttään.

”Eilen oli yli kaksinkertainen myynti normaaliin keskiviikkoon verrattuna. Tähän ei osattu varautua, koska lakkotieto tuli myöhään. Kyseessä oli valtakunnallinen ilmiö.”

Päivitetty 9.2.2023 kello 8.48: Lisätty Jussi Kaartisen kommentit.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut