TS: Rauman kampus lakkautusuhan alla – Turun Sanomat julkaisi Turun yliopiston salaisen leikkauslistan

Rauman kampuksen tulevaisuus on liipaisimella.

5.2. 16:08

Turun Sanomat sai haltuunsa Turun yliopiston ei-julkiseksi tarkoitetun leikkauslistan, jonka mukaan yliopisto kaavailee vähentävänsä yli 100 työtehtävää, lakkauttavansa humanistisia oppiaineita ja kieliopintoja, sulkevansa etätoimintoja ja luopuvansa kehittämis- ja koulutuspalveluja tuottavasta Brahea-keskuksesta.

Toteutuessaan leikkauslista olisi valtaisa isku Raumalle, jonne kohdistuisivat leikkauslistan laajimmat henkilöstövaikutukset. Leikkaukset koskisivat noin 80 työsuhdetta.

Raumalla toimii Turun yliopiston kasvatustieteiden tiedekuntaan kuuluvan opettajankoulutuslaitoksen Rauman kampus sekä Brahea-keskuksen meriteeman yksikön Merenkulkualan koulutus- ja tutkimuskeskuksen Rauman toimipiste.

Turun Sanomien mukaan leikkauslista paljastaa, että kasvatustieteellisessä tiedekunnassa liipaisimella on Rauman opettajankoulutuslaitos, jonka tutkinto-ohjelmat siirtyisivät Turkuun ja käsityökasvatus lakkautettaisiin kokonaan. Pakettiin kuuluu myös Rauman Normaalikoulun liikkeenluovutus. Myös Brahea-keskuksen koko toiminnan mahdollinen lakkauttaminen tulee esiin uutena yksityiskohtana.

Vaihtoehtona Rauman kampuksen säilyttämiselle työnantaja esittää sopimusta Rauman kaupungin rahoitusosuudesta.

Leikkauslista on työnantajan valmisteleva paperi, johon on pyydetty tiedekunnilta ja erillislaitoksilta lausuntoja maanantaihin mennessä.

Lue lisää: Rauman opettajankoulutuksen tulevaisuudesta kuultaneen kolmen viikon kuluttua – ”Kaikki on vielä avoinna”

Turun yliopiston leikkausaikeet ovat kuumentaneet tunteita Raumalla jo viime vuoden lopulla. Tuolloin yliopiston hallitus päätti kokouksessaan lokakuussa 2022 pitkäjänteisen talouden tasapainottamisohjelman käynnistämisestä.

Hallitus valtuutti Turun yliopiston rehtori Jukka Kolan käynnistämään valmistelutoimet sellaisten keinojen löytämiseksi, joilla korjataan vuoden 2023 aikana noin 1,5–2 miljoonan euron sekä vuoteen 2028 mennessä varsinaisen toiminnan noin 15 miljoonan euron rahoitusvaje.

Sunnuntaina julkisuuteen tullut tieto salaisesta leikkauslistasta on levinnyt Rauman kampuksella laajalti ja opiskelijat suunnittelevat mielenilmauksien järjestämistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut