Satakunnan hyvinvointialueen palkan- ja palkkioiden maksuissa viiveitä ja virheitä alkuvuonna

2.2. 17:08

Satakunta

Satakunnan hyvinvointialue tiedottaa, että sen määräaikaisen henkilöstön ensimmäisenä palkkapäivänä maksuissa on ilmennyt virheitä. Lisäksi osalta perhehoitajista ja tukihenkilöistä on jäänyt puuttumaan palkkio tammikuussa.

Palkoissa ongelmia on ollut erityisesti työaikakorvausten maksamisessa ja lyhytaikaisen henkilöstön peruspalkkojen maksussa. Lisäksi palkoista on pidätetty veroa 60 prosenttia, vaikka verokortti olisikin toimitettu palkanlaskentaan.

Palkanmaksun virheitä on jo osin korjattu. Loppujen virheiden selvittäminen ja korjaaminen tehdään mahdollisimman nopeasti, hyvinvointialue kertoo.

Myös noin 30 perhehoitajalla ja tukihenkilöllä on ilmennyt virheitä ja puutteita palkkioiden maksuissa tammikuun aikana. Puuttuvat maksut pyritään maksamaan ”ensi tilassa”.

Pitkäaikaisille perhehoitajille palkkiot maksetaan tavallisesti joka kuun 15. päivä. Lyhytaikaisille perhehoitajille ja tukihenkilöille palkkio maksetaan seuraavana palkkionmaksupäivänä siitä, kun raportti on toimitettu hyvinvointialueelle.

Omaishoidon tuen maksupäivä on kuun 15. päivä. Edellinen kuukausi tulee maksuun takautuvasti, hyvinvointialue toteaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut