”Ei ole haluttu pelotella raskaana olevia, koska virukselle ei ole tehtävissä mitään” – Porissa taistellaan vauvojen kuulo- ja kehitysvaurioita vastaan osana maailmanlaajuista rintamaa

CMV eli sytomegalovirus voi olla sikiöille, keskosille sekä immuunipuutteisille hengenvaarallinen. CMV:tä vastaan kehitetään nyt rokotetta koronarokotteista tutulla mRNA-teknologialla. Tutkimukseen osallistuu myös Suomen rokotetutkimuksen Porin-klinikka.

Porissa CMV-rokotetutkimusta tekee FVR Suomen rokotetutkimuksen poliklinikka. Porin klinikkavastaava Elina Ohrankämmen rokottaa tutkimukseen osallistuvaa henkilöä.

7.2. 6:00 | Päivitetty 7.2. 11:42

Porissa on alkanut maailmanlaajuinen rokotetutkimus, jonka tarkoituksena saada käyttöön rokote, joka estäisi sytomegaloviruksen eli CMV-viruksen aiheuttamia sikiövaurioita.

Vaikka harva on koskaan kuullutkaan CMV-viruksesta, synnynnäinen sytomegalovirusinfektio on yleisin sikiöaikainen infektio. Se aiheuttaa noin viidesosalle CMV-viruksen saaneista sikiöistä vakavia oireita, kuten aivojen kehitysvaurioita, maksan ja pernan suurentumista ja kuulovaurioita. Osa lapsista menehtyy oireisiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut