Satakunnan taituri -kilpailussa kokattiin koko päivä – joukkueiden monipuoliset annokset saivat kehuja

Kilpailu järjestettiin Porissa nyt ensimmäistä kertaa.

Steak & Whisky House Gallen keittiöpäällikkö Tia Maria Pessi, Kuninkaanhaan koulun kahdeksannen luokan oppilas Anna Järvenpää ja Winnovan ensimmäisen vuoden opiskelija Lauri Lamberg valmistivat alkupalaksi karitsatartaria. Kattilassa syntyy jo samalla punajuuripyree pääruoan lisukkeeksi.

2.2. 17:30

Winnovan tiloissa Porissa käytiin torstaina leikkimielisen vakava Satakunnan Taiturit -kilpailu, jossa viisihenkiset joukkueet laativat kolmen ruokalajin Satakunta-aiheisen ateriakokonaisuuden pääraaka-aineinaan karitsa, siika ja tyrni.

Jokainen joukkue koostui ammattikokista, ammatillisesta opettajasta/koulutusohjaajasta, perusasteen yläkoulun 8.-luokkalaisesta, ammatillisesta oppijasta ja median edustajasta.

Alan asiantuntijat arvioivat Taituri-kokkitiimin suoritukset kuin Master Chef -televisiokonseptissa konsanaan. Tuomaristo arvioi annosten maun, ulkonäön, kattauksen ja esillepanon. Kilpailijoiden asiakaspalvelu oli myös osa arviointia.

Viiden joukkueen joukosta voittajaksi nousi niukasti kokki Matti Liipon luotsaama ryhmä, johon kuuluivat Liipon lisäksi Peppi Peltomaa, Joonas Eronen, Jenny Alanen ja Julle Kallio. Heidän alkuruokanaan oli karitsatartaria, pääruokana siikamosaiikkia, palsternakkaa ja voiemulsiota sekä jälkiruokana tyrnitorttua. Kaikki osallistujat saivat kehuja annoksistaan.

Voittajien hymyä. Matti Liipo, Jenny Alanen, pokaalia pitelevä Peppi Peltomaa ja Joonas Eronen ottivat ilon irti ykköstilasta.

Kilpailu järjestettiin nyt Porissa ensimmäistä kertaa. Tarkoitus on, että tapahtumasta tulee vuosittainen.

Idea sai alkunsa, kun Satakunnan matkailu- ja ravintolayrittäjät ovat yhteistyössä alan muiden toimijoiden sekä oppilaitosten kanssa pyrkineet lisäämään alan vetovoimaisuutta ja samalla pohtineet mahdollisuuksia tehdä alaa tutuksi perusasteen yläkoulun nuorille.

Nuoret saivatkin nyt ikimuistoisen kokemuksen pääsemällä osaksi ammattikokin johtamaa kokkitiimiä, jossa kaikki tekivät yhdessä ravintolatason annoksia tuomarien arvioitaviksi.

Näin herkulliselta näytti yhden ryhmän valmistama karitsatartar.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut