Kuka lämmittäisi saunan ja hakkaisi avannon porilaisille? –Karhukaupunki kaipaa kunnon talviuintipaikkaa

1.2. 13:05

Talviuintipäivitystä tehdessäni puhe kääntyi monessa puhelinkeskustelussa ja myös lauteilla Porin tilanteeseen. Lähiseuduilla saunoja lämmittävät kertoivat, että innokkaita uimareita on ollut viime aikoina niin paljon, etteivät kaikki tahdo sisään mahtua. Paikallisten lisäksi tulijoita on ollut normaalia enemmän myös Porista.

Osa yrittäjistä on vastannut kysyntään lisäämällä vuoroja tai pidentämällä saunomiseen ja uimiseen varattua aikaa, mutta kaikissa harrastajien varassa pyörivissä saunoissa tämä ei ole mahdollista.

Puhekumppanini ihmettelivät, miksi Poriin ei saada kaikille avointa rantasaunaa, josta voisi pulahtaa joko jokeen tai mereen. Toki kaupungissa on maauimala, jonne on hyvät kulkuyhteydet, mutta suuri, laitosmainen sauna ja kloorattu vesi eivät tyydytä kaikkia talviuimareita, vaan osa haluaisi luonnonvesien ääreen.

Tämä on mahdollista Noormarkussa ja Laviassa, mutta ei lähempänä sen jälkeen, kun Yyterin leirintäalueen yleiset avantouintivuorot loppuivat 2010-luvun loppupuolella.

Yritystä on toki ollut. Viimeksi kaupunki yritti saada yleisen saunan Kirjurinluotoon nopeutetulla poikkeusluvalla, mutta hanke juuttui byrokratian hampaisiin ja pyörinee siellä edelleen. Yksityinen yrittäjä halusi rakentaa saunan Karjarantaan, mutta alueen asukkaat vastustivat.

Keskustan alueelle sijoittuva sauna on ollut kaupunkilaisten toiveena jo pitkään. Kuka keksisi sille paikan, joka ei harmita sen enempää naapureita kuin Satakunnan museota tai ely-keskustakaan? Innokkaita käyttäjiä näyttäisi olevan jonoksi asti useammallekin saunalle.

Löytyisikö kaupungilta tai joltain yhdistykseltä vähällä käytöllä oleva edustussauna, joka joutaisi ensihätään muutamaksi illaksi viikossa porilaisten ja lähialueiden talviuimareiden käyttöön?

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut