UPM:n Suomen paperitehtailla varaudutaan lomautuksiin – myös Rauman tehdas mukana

Tilapäisiä lomautuksia enintään 90 päivää elokuun loppuun mennessä.

Lomautusvaraus koskee Raumalla paperituotantoa, mutta ei voimalaitosta eikä myöskään vesilaitoksia.

31.1. 15:16

Rauma

Metsäteollisuuskonserni UPM:n Communications Papers -toimialan Suomen paperitehtailla on saatu päätökseen muutosneuvottelut mahdollisista tuotannonrajoituksista ja lomautuksista kuluvan vuoden aikana. Muutosneuvotteluissa oli mukana myös Rauman paperitehdas.

Rauman tehtaanjohtaja Jari Mäki-Petäys sanoo, ettei tehtaalla ole välitöntä tarvetta lomautuksiin eikä tuotannon rajoituksia ole suunnitteilla.

”Jos tarve tulee, meillä on ennakointina valmius lomautuksiin, jos maailmalla tulee jotain muutoksia. Nyt ei ole tiedossa”, Mäki-Petäys sanoo.

Muutosneuvottelujen tuloksena UPM varautuu neljällä painopaperitehtaallaan tilapäisiin, enintään 90 päivän lomautuksiin. Mahdollinen ajankohta lomautuksille on 13. helmikuuta alkaen ja ulottuu elokuun loppuun.

Rauman tehtaan lisäksi muutosneuvottelut lomautuksista käytiin Kymin paperitehtaalla Kouvolassa, UPM Kaukas -tehtaalla Lappeenrannassa ja Jämsänkosken tehtaalla.

Neuvottelut koskivat noin 900:aa tehtaiden työntekijää ja toimihenkilöä. Raumalla on kaksi paperikonetta ja tehtaalla on työssä noin 350 tuotannon työntekijää ja toimihenkilöä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut