Ahlström suunnittelee kymmenien hehtaarien aurinkovoimalaa Euraan – Suunnitelmaa esitellään yleisölle keskiviikkona

Investoinnin kustannusarvio on noin 50 miljoonaa euroa.

Aurinkovoimalaa suunnitellaan Euran lentokentän ja rautatien väliselle alueelle.

30.1. 10:00

A Ahlström konserni suunnittelee rakentavansa Euraan massiivisen aurinkovoimalan, kertoo yhtiö tiedotteessa. Hankealue on noin 90 hehtaarin kokoinen, mutta itse voimala levittäytyy todennäköisesti hieman alla 80 hehtaarin alueelle.

Voimalaa suunnitellaan yhtiön omistamille maa- ja metsäalueille Euran lentokentän ja rautatien väliselle alueelle, Kiiskinmäen asuinalueen koillispuolelle. Euran keskustasta matkaa suunnittelualueelle tulee noin viisi kilometriä.

Yhtiön tavoitteena on, että voimalan sähköntuotanto voisi alkaa vaiheittain jo vuonna 2024. Aikataulu riippuu kuitenkin luvitusprosessin kestosta. Investoinnin kustannusarvio on noin 50 miljoonaa euroa.

Voimalan suunniteltu huipputeho on 62,5 megawattia, ja se tuottaisi vuositasolla arviolta noin 61 gigawattituntia sähköä. 61 gigawattituntia tarkoittaa samaa kuin 61 000 megawattituntia tai 61 miljoonaa kilowattituntia.

Voimalan suunniteltu käyttöikä on 30–35 vuotta.

Yhtiö kertoo laatineensa hankkeelle sen vaatimat ympäristöselvitykset ely-keskuksen ohjeiden mukaan. Tavoitteena on myönteisen investointipäätöksen tekeminen sitten, kun tarvittavat viranomaisluvat on saatu.

Alströmillä on suuret metsä- ja maanomistukset, ja yhtiö kertoo tutkineensa, mille alueille uusiutuvan energian hankkeita olisi järkevä sijoittaa.

Aurinkovoimalainvestoinnista järjestetään yleisötilaisuus keskiviikkona 1. helmikuuta. Kello 18 alkava tilaisuus järjestetään kunnanvirastolla.

Päivitetty 30.1. kello 14.00: Tarkennettu voimala-alueen kokoa ja lisätty tieto yleisötilaisuudesta. Korjattu kello 19.32 oikea paikannimi: Kiiskinmäki.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut